Gündem

Ahmet Hakan: "Kanal İstanbul yapılmasın” diyerek girilen kuyruk demokrasi kuyruğudur

28 Aralık 2019 10:45

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere pek çok çevrenin karşı çıktığı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ise, "İsteseniz de istemesiniz de yapacağız" dediği Kanal İstanbul projesi için imza veren vatandaşların oluşturduğu kuyruğun 'demokrasi kuyruğu' olduğunu söyledi.

Hakan, aksi şekilde projenin yapılmasını isteyen vatandaşların dilekçe vermeleri durumunda oluşacak kuyruğa da 'demokrasi kuyruğu' denmesi gerekeceğini ifade etti.

"Kimse beni ikna edemez"

Öte yandan Hakan, dün görülen Sözcü gazetesi davasında hapis cezası alan yazarların 'FETÖ' ile ilişkisi olduğu iddiasına "Kim ne derse desin, hangi argümanı ortaya koyarsa koysun" kendisini ikna edemeyeceğini yazdı. Hakan, "Hatta ve hatta her konuda ikna edilmeye açık olan ben, bu konuda ikna edilmeye açık değilim" ifadesini kullandı.

Hakan'ın, "Kanal İstanbul, Wikipedia, yerli oto, Sözcü falan... Tarafsızca yazdım" başlığıyla yayımlanan (28 Aralık 2019) başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Kanal İstanbul yapılmasın” diyerek imza kuyruğuna giriyor bazı vatandaşlarımız. 

Bu vatandaşlarımız, demokratik haklarını kullanmaktadır.

Bu kuyruk, demokrasi kuyruğudur.

Ama unutulmasın:

“Kanal İstanbul’u istiyorum” diye dilekçe vermek için kuyruğa girecek olanlar olursa...

Onların kuyruğuna da demokrasi kuyruğu demek şarttır.