Gündem

Ahmet Hakan: İmamoğlu taksicilerle uğraşma macerasını kazanırsa şaşırmayacağım

19 Haziran 2020 07:28

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın 'taksi modeli' sonrası başlayan tartışmaları değerlendirdi. Hakan, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun taksicilerle uğraşma macerasının sonucu... 'İmamoğlu:1/Taksiciler:0' şeklinde biterse şaşırmayacağım." düşüncesini dile getirdi. 

Hakan, "Bizim millet, son zamanlarda taksicilere kızgın. Bunun en temel nedeni ise şu: Bir yandan Uber alternatifini kapı dışarı ettiler, bir yandan da kendilerini bir türlü toparlamadılar. Siyasetçiye verilen altın öğütlerin başında 'Taksiciyle uğraşmayacaksın' öğüdü gelirdi ya... İşte tam da bu nedenle galiba bu öğüdün pek kıymeti kalmadı." görüşünü savundu. 

Yazının devamı için tıklayın

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, taksilerle ilgili kiralama modeli üzerinde çalıştıklarını açıklayarak, İstanbul’a 5 bin yeni sarı taksi kazandıracaklarını söyledi. İmamoğlu, “Elbise tek tip olacak, 3 vardiya çalışacak. Elektronik sistemle donatıyoruz bu 5 bin taksiyi. QR koduyla, İstanbulkart’la beraber taksi paranızı ödeyeceksiniz. Bir nevi İstanbul’a özgü taksi üretimine de start vermiş olacağız” dedi. Taksiciler, İmamoğlu'na "İstanbul'u kilitleriz" yanıtını verdi.