Spor

Adnan Polat: Cumhurbaşkanımız yaptı Türk Telekom'u

03 Haziran 2019 12:14

Eski Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat, Türk Telekom Stadyumu’nu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığını söyledi. Polat, "Ülkenin dört yanında alt yapısı sağlam tesisler yapıldı. Türk Telekom'un yapılış sürecinde devletin bize yaptığı desteği unutamam. Cumhurbaşkanımız yaptı Türk Telekom'u. O dönemde eleştirmişti bizi rakiplerimiz ama bizden sonra birçok kulüp de devlet desteğiyle statlarını yaptı" dedi.

Sabah gazetesinden Tuba Kalçık’a konuşan Polat, Galatasaray’a yeniden başkan olup olmak istemediğine dair bir soruya da şöyle cevap verdi:

“Ben Galatasaray'daki misyonumu tamamladığımı düşünüyorum. Hem taraftarlardan, hem de Galatasaray camiasından başkan olmam için talep var. Özellikle Ultraslan taraftar grubu çok istiyor. Hepsine teşekkür ediyorum ancak böyle bir niyetim yok. GS taraftarı ile hep güzel bir ilişkim oldu.”

Şampiyonluk kazanılan son sezonda takımın başında olsaydı, teknik direktör Fatih Terim’le çalışmayı tercih etmeyeceğini ifade eden Polat, “Başkan olduğum dönemde Terim'e teklif götürmüştük. Önce kabul etti. Kabul ettiği için o dönemki teknik direktör Frank Rijkaard ile yolumuzu ayırdık. Ancak ertesi gün ailemle konuştum, "Türkiye'de çalışmak bize acı veriyor" diyerek teklifi geri çevirdi. Üç ay sonra seçim kararı aldık ve ben seçime girmedim. Benden sonra Ünal Aysal başkan oldu. Bizi o dönem ortada ve zor bir durumda bırakan Terim, teknik direktör olarak geri geldi. Ben bu olayı kamuoyunun takdirine bırakıyorum” diye konuştu.


*Sabah gazetesinden Tuba Kalçık'ın Adnan Polat'la yaptığı söyleşinin tamamını buradan okuyabilirsiniz.