Gündem

Adalar Kaymakamlığı'ndan 64 at sahibi hakkında suç duyusu

24 Aralık 2019 12:32

Adalar Kaymakamlığı, ruam hastalığı nedeniyle öldürülmek 'zorunda' kalınan atların sahipleri hakkında bugün Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Hakkında suç duyurusunda bulunulan at sehibi sayısı 64.

Adalar'da Raum hastalığının ortaya çıkması ve hızla yayılması nedeniyle 81 at itlaf edilmesiyle başlayan 'fayton' tartışması sürüyor. Atların hastalanması Adalar'daki at sayısını ve yaşam koşullarını bir kez daha tartışmaya açtı. İl Mahalli Çevre Kurulu’nun aldığı kararla faytonlara 3 ay at koşmama yasağı getirildi. Bazı çevreciler İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde çadır kurarak faytonların tamamen kaldırılması için eylem başlattı. İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da yaz aylarından itibaren adalarda elektrikli ulaşıma geçileceğini duyurdu ancak bazı Adalıların atların Ada için bir değere sahip olduğunu söyleyerek 35 adet sembolik olarak bırakılmasını talep ettiğini aktardı. Öte yandan bazı çevreciler ve Ada halkı da tüm bu yaşananların yanı sıra karantinaya alınan atların sağlık durumuna dikakti çekerek hareketsiz kalan atların ayaklarının şişmeye başladığını bildirdi.

Tüm bu tartışmalar sürerken Adalar Kaymakamlığı'ndan bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada Kaymakamlık tarafından itlaf edilmek zorunda kalınan atların sahipleri hakkında suç duyurusunda bulunulacağını belirtildi.

Ayrıntılar geliyor...

TIKLAYIN - Adalar'da karantinaya alınan atlar için yardım çağrısı: Ayak bilekleri şişmeye başladı; birkaç güne fonksiyonlarını kaybedecekler