Politika

Adalar'da seçilen Belediye Başkanı Erdem Gül: Herkesi kucaklayacağız

"Bize oy veren vermeyen herkesin belediyesi olacağız"

01 Nisan 2019 16:30

Adalar Belediye Başkanlığını resmi olmayan sonuçlara göre CHP'nin adayı, gazeteci Erdem Gül kazandı. Erdem Gül, Büyükada'da yaptığı açıklamada, "Kimse üzülmesin; bize oy veren vermeyen herkesin belediyesi olacağız, herkesi kucaklayacağı" ifadelerini kullandı. 

Dün akşam sonuçların açıklamasıyla birlikte Kınalıada’dan, Burgazada’dan ve Heybeliada’dan motorları dolduran Adalılar, Erdem Gül ile sevinçlerini paylaşmak için gece 23.00 sıralarında Büyükada'ya geldiler. Erdem Gül  ve  CHP İlçe Yöneticileri tarafından İskele’de karşılanan Adalılar, Gül ile önce Atatürk Büstünü ziyaret ettiler ardından  zafer sloganları ve alkışlarla CHP ilçe Binası’na yürüdüler.

Parti binası önünde konuşan Erdem Gül, seçim kampanyası boyunca üzerinde durduğu değerlerin altını bir kez daha çizdi ve “Kimse üzülmesin; Bize oy veren vermeyen herkesin belediyesi olacağız, herkesi kucaklayacağız” dedi.

"Bize oy vermeyenler de üzülmemeli" 

Birlik ve beraberliğe vurgu yapan Gül, şöyle konuştu:

“Seçim kampanyamız boyunca  kardeşliği, dayanışmayı, beraberliği, huzuru,  mutluluğu, barışı ve  sevgiyi anlattık. Bugünden itibaren  bu doğrultuda  yolumuza devam edeceğiz.  Hiçbir şekilde olumsuz, çatışmacı, gerilim içeren bir tarzdan yana olmayacağız. Şu ana kadar benimle ilgili olumsuz şeyler söyleyenler oldu; onlara da kızmıyorum. Onlara da bir öfke içerisinde değilim. Bana oy veren vermeyen herkesle birlikte devam edeceğiz, herkesi kucaklayacağız. Birlik ve beraberliğimizi daha da arttırmamız gerekir.  

Seçim kampanyamız boyunca ‘Martın sonu bahardır’ dedik.  Şimdi  size baharı kutlamanızı öneriyorum. Üstelik baharın daha coşkulu olması için İstanbul’un sonucu bekliyoruz. Fakat biz burada bir sevinci yaşarken başkalarını üzmemeliyiz.  Kimse üzülmemeli.  Bize oy vermeyenler  de üzülmemeli. Biz onların da belediyesi olacağız.” 

Gül  konuşmasını “Bu sonuç  bütün Adalıların, sizlerin yarattığı bir sonuçtur, herkesi tek tek alkışlıyorum, tebrik ediyorum”  sözleriyle bitirdi.