Çevre

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’den fayton açıklaması: Yeni ulaşım sistemine kademeli olarak ekim ayında başlıyoruz

22 Eylül 2019 14:40

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, atlı faytonların kademeli olarak kaldırılacağını söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Adalar Belediyesi'nin işbirliğiyle Adalar’daki ulaşım sorunlarının ele alınarak yol haritasının belirlendiği Ulaşım Çalıştayı’nın ardından konuşan Gül, ekim ayından itibaren kademeli olarak azaltılacak atlı faytonların yerine elektrikli araçların kullanılacağını söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül “Adalarımız yeni bir ulaşım sistemine geçecek. Ekim’de başlıyoruz.” dedi. Adalar’da atlı faytonlardan elektrikli araçlara geçişin kademeli olacağı, faytoncuların da bu elektrikli araçlarla hizmet  vereceği öğrenildi.

İstanbul Adalar’da özellikle turizm sezonunda faytona koşulan atlar bakımsızlık nedeniyle ölüyordu. Turist sayısındaki artışa paralel olarak faytonlarda çalıştırılan atların ölümünde de artış olduğunu söyleyen Faytona Binme Atlar Ölüyor İnsiyatifi Sözcüsü Elif Ertürk, zaman kaybedilmeden faytonların kaldırılması için hayvan hakları savunucuları Adalar Belediyesi ile İBB’ye çağrıda bulunmuştu.