Gündem

Abdurrahman Dilipak: Bugün doğudan ve güneyden göç alıyoruz; yakında batıdan ve kuzeyden göç almaya başlarsak şaşırmayın

Abdurrahman Dilipak, siyasetçilerin göçmenleri seçim malzemesi yaptığını ve buradan oy devşirmeye çalıştıklarını yazdı

16 Haziran 2022 09:06

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, göç ve göçmenler konusunda siyasetçilerin birbirini dinlemediğini ve kimsenin de bu konuda çözüm için net bir fikri bulunmadığını belirterek “İşin daha da kötü yanı, karşıt taraflar bu işi bir seçim malzemesi olarak kullanmak istiyor. Bu 'yurtlarından çıkarılan insanlar' can derdinde, birileri ise oy derdinde” görüşünü dile getirdi.

“Her meseleyi ‘beka sorunu’ olarak gören akıl, bu konuyu da ‘beka sorunu’ olarak etiketlediğine göre, bu kadar ‘beka sorunu’(!) diye sorun yaşanan bir ülkede her şey olur” diyen Dilipak, tarafların sorunu çözmeyi bırakıp, sorumluluğu birbirine yıkmaya çalıştığını yazdı.  

Dilipak, şöyle devam etti:

Bakın, bu gidişle biz bugünleri ararız. Bugün doğudan ve güneyden göç alıyoruz. Yakında batıdan ve kuzeyden göç almaya başlarsanız şaşırmayın. Ege’den, Karadeniz’den, Balkanlar’dan, Kafkaslardan yeni bir göç dalgası uzak bir ihtimal değil.

Daha kimsenin görmediği, daha görmek istemediği başka bir gerçek daha var. Avrupa’daki ve Amerika’daki Türkler ve Müslümanlar. Bu ülkelerde yaşanacak bir krizde, ora vatandaşı da olan yurttaşlarımız bir gece tası tarağı toplayıp kapımıza dayanırsa şaşmayın. Hem de milyonlarcası birden. 

Bu süreç en azından 2025-26’ya kadar sürecek. Hele bir sıcak savaş, zaten bütün dengeleri altüst eder. Üstüne üstlük, bir de İstanbul depremi, bir kâbus gibi çöker üstümüze."

Yazının tamamını okumak için tıklayın