Gündem

Abdulkadir Selvi: Şehit paralarının akıbeti konusunda bir sorun yok

"Vakfın adresindeki numaralar karışmış"

06 Aralık 2019 09:39

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kurulan Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı topladığı paraların akıbetinde sorun olmadığını dile getirdi.

CHP’li Murat Emir’in dernek binasının olmadığı açıklamasını anımsatan Abdulkadir Selvi, “İlginç bir hata ile karşılaştık. Vakfın adresi tescil edilirken, bina numarası 6 olarak yazılmış. Ama o adresteki bina vakfa ait değil. Vakfın merkezinin numarası 6 değil, 16. Adresin düzeltilmesi için 20 Kasım 2019 tarihinde Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne yazı yazılmış. Yani vakıf bu adreste görev yapacak. Şehit ailelerine ve gazilere 310 milyon 236 bin 121 TL yardım toplanmış. Nemalanmış haliyle 338 milyon 971 bin 731 TL ediyor. Bir de Beşiktaş patlamasından sonra yapılan yardım kampanyası var. Oradan da 52 milyon 29 bin 365 TL toplanmış. Bu para da nemalandırılmış. 58 milyon 262 bin 47 TL olmuş. Peki bu paraların akıbeti ne olmuş? 10 milyon TL vakfın kuruluş mal varlığı olarak bloke edilmiş ama paranın tamamı o değil. O paralar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu’nun hesabında tutuluyor” görüşünü savundu.

Yazının devamı için tıklayın 

Ne olmuştu? 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 22 Ekim'de partisinin grup toplantısında, şehit ve gazilerin ailelerinin para almadıklarını söylediğini belirterek, “Soruyorum 15 Temmuz şehit ailelerine para almadık diyorlar. Gaziler almadık diyorlar. Biri diyor ki hakkımı helal etmiyorum. Hakkını helal edemezsin. Üstünden para topladılar, o parayı da yiyorlar. Nereye gitti bu para? Bu vakfın adresi nedir? Telefonu ne? Telefonu yok. Para nerede? Belli değil” demişti.