Gündem

Abdulkadir Selvi: Belediyenin, TOGO’nun ve Sinan Aygün’ün avukatı aynıymış

Ankara Büyükşehir Belediyesi Alan'ın avukatlık sözleşmesini iptal etti

24 Aralık 2019 08:50

Eski CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, Eskişehir yolundaki "Togo Kuleleri" olarak adlandırılan inşaatının mühürlenmesinin ardından, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve ekibinin kendisinden 25 milyon lira rüşvet istediğini iddia etti. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, TOGO Kuleleri’nin ve Sinan Aygün’ün avukatlarının aynı olduğunu yazdı. Selvi, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin avukat Mehmet Ali Alan ile avukatlık sözleşmesini iptal ettiğini belirtti.

Selvi, Sinan Aygün’ün rüşvet iddialarına ilişkin görüştüğü Yavaş’ın “Aygün iddiası elinde patladı.  Verdiği dilekçede ‘Benden şahıslarına para istediler’ demiyor. Böyle bir para istendi mi, istenmedi mi, istendiyse ne için, bunu söylemiyor. Özellikle hepimizi zan altında bıraktı. Ve şimdi de açıklıyor, ‘Benden okul için istediler’ diyor. Okul için isterken zorla isteme yok ki” ifadesini kullandığını aktardı.

"Belediyeye kayyım atanacak mı?" sorusuna Yavaş, "Bunu yaydılar. Hayır, benim böyle bir endişem yok. Yaydılar özellikle. Çünkü seçildiğimden beri bazı çevreler yayıyorlar kendi kendilerine. Seçimin bittiğinden hâlâ haberleri yok" yanıtını verdi. 

Yazının devamı için tıklayın