Gündem

Abdulkadir Selvi: AK Parti, biz yeni Ömerler’i ararken, Kürşat Ayvatoğlu’nu nereden bulduk, diye özeleştiri yapacak

30 Mart 2021 07:50

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, uyuşturucu kullanırken görüntülenen AKP Genel Merkezi büro personeli Kürşat Ayvatoğlu'na ilişkin olarak, "AK Parti, biz yeni Ömerler’i ararken, Kürşat Ayvatoğlu’nu nereden bulduk, diye özeleştiri yapacak" yorumunu yaptı. 

Selvi yazısında, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasette her zaman 'Yeni Ömer'lerden söz etti. Hazret-i Ömer’i kendine örnek alan, ahlak timsali gençleri aradı. Hazreti Hatice’yi rol model olarak seçmiş Ayşeler’i örnek gösterdi. O hedeflerden vazgeçilmiş değil. Zaten o hedeflerden vazgeçilse Erdoğan’ın siyasette olmasının anlamı yok. Ama siyasette bazen Kürşat Ayvatoğlu gibi tiplerle de karşılaşılıyor. Kürşat Ayvatoğlu çürümüşlüğün, kokuşmuşluğun, pisliğin dibinin dibi." düşüncesini dile getirdi. 

Selvi şu ifadeleri kullandı: 

"Bir anda zengin olmanın, güç ve ihtiras peşinde koşmanın, paraya, güce ulaştıkça sapıtmanın, pisliğe bulaşmanın, çevresini de pisliğin içine çekmenin bir örneği. Bunların sadece AK Parti’den değil hiçbir partiden çıkmaması lazım. Ancak bu olay olduğunda AK Parti ne yaptı? Derhal bu şahsın ilişiğini kesti. Bu kişinin en ağır cezaya çarptırılması için gereken ne varsa yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Pudra şekeri çektim” diye kendini kurtarmaya çalışan Kürşat Ayvatoğlu’nun, “dönem dönem kokain kullandığı, arkadaşlarına satın alıp temin ettiği yönünde bulgulara eriştiklerini” söyledi. Yani sıfır koruma. Tam aksine en ağır cezaya çarptırılması gerektiğini söyledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise şahsın danışmanı olmadığını, özel kalemde çalışan bir şahıs olduğunu açıkladı.

Hamza Dağ, Kürşat Ayvatoğlu’nu işe alan değil, yanında çalışması için çaba gösteren değil, orada bulan hatta son dönemlerde de mesafeli tutan birisi. AK Parti, bu rezil şahsın arkasında dursaydı her türlü eleştiriyi hak ediyordu. Bu işin en çok sigara içilmesinden bile rahatsız olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı üzdüğünden kuşkum yoktur. En çok Erdoğan’ı rahatsız ettiğinden şüphem yoktur. AK Parti elbette ki bundan dersler çıkaracak. Elbette ki Yasinler, Hamzalar dururken bu şahsın AK Parti Genel Merkezi’ne kadar ulaşıp orada işe girip nasıl çalıştığını tespit edecek. Biz yeni Ömerler’i ararken, Kürşat Ayvatoğlu’nu nereden bulduk, diye özeleştiri yapacak. Ama Erdoğan’ın da, AK Parti’nin peygamber ahlakı ile ahlaklanan yeni Ömerler’i  arama çabası bitmeyecek."