Dünya

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton: BAE açıklarındaki gemileri İran'ın sabote ettiğine neredeyse eminim

29 Mayıs 2019 11:45

T24 Dış haberler

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, BAE açıklarında gemileri İran'ın sabote ettiğinden neredeyse emin olduğunu söyledi. Bolton, aynı zamanda Suudi Arabistan'daki petrol pompalarına yapılan 'drone'lu saldırıların ve Irak'ın başkenti Bağdat'ta bulunan Yeşil Bölge'ye atılan roketin tanker saldırılarıyla bağlantılı olduğunu söyledi. 

Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan Bolton, "Hepimiz bu olanları çok ciddiye alıyoruz. Maalesef bu saldırılar bizim çok ciddi bir tehdit hakkında aldığımız istihbarat ile tutarlı. Bölgedeki caydırıcılık kapasitemizi arttırmamızın bir nedeni de buydu" diye konuştu. 

Bolton yaptığı açıklamalar sırasında BAE ve Suudi Arabistan'ın, nükleer silahlı bir İran'ın tehdit oluşturduğu konusunda ABD ile hemfikir olduğunu ifade etti. 

İran Devrim Muhafızları’nın dış operasyonlarından sorumlu Kudüs Gücü’nün Irak'taki İran'a yakın militan grupları harekete geçirdiği iddiasıyla ilgili yorumlarda da bulunan Bolton, "Herhangi bir saldırı olursa Kudüs Gücü'nü sorumlu tutacağız dedi. 

ABD basını Washington ile Tahran arasındaki askeri ve siyasi gerilim sırasında Bolton'un ABD Başkanı Donald Trump'ı İran'a bir askeri müdahale yapmaya ikna etmeye çalıştığını yazmıştı.