Dünya

ABD Milli Takımı kaptanından Trump'a: İnsanları dışlıyorsunuz

"Tekrar muhteşem olma sloganıyla hesaplaşmalıyız"

10 Temmuz 2019 17:05

2019 FIFA Kadınlar Dünya Kupası'ndan zaferle dönen ABD Milli Takımı'nın kaptanı Megan Rapinoe, daha turnuva devam ederken Beyaz Saray'a gidip misafiri olmayacağını ilan ettiği ABD Başkanı Donald Trump'a bir mesaj daha gönderdi.

ABD'ye dönüşte Trump'la "Belki daveti postayla göndermiştir, o yüzden gecikmiştir" diye dalga geçen lavanta saçlı kaptan, ardından ABD Başkanı'nın verdiği mesajlarla ülkedeki çeşitli grupları dışladığını ve her bir yurttaşa sahip çıkmak için daha fazla çaba göstermesi gerektiğini dile getirdi.

Eşcinsel kimliğini ve ilişkisini kamuoyuna açıklamış olan Rapinoe, CNN'den Anderson Cooper'un "Trump'a ne söylerdiniz" sorusu üzerine kameraya dönerek ABD Başkanı'na hitaben şunları söyledi:

"Sizin mesajınız insanları dışlıyor. Beni dışlıyorsunuz, benim gibi görünen insanları dışlıyorsunuz, renkli insanları dışlıyorsunuz, sizi destekleyebilecek Amerikalıları dışlıyorsunuz."

TIKLAYIN - Eşcinsel olduğunu açıklamış futbolcuların neden çoğu kadın?

"Tekrar muhteşem olma sloganıyla hesaplaşmalıyız"

Üst üste iki Dünya Kupası kaldıran lavanta saçlı kaptan, "Trump'ın 'Amerika'yı Tekrar Muhteşem Yap' sloganının sonuçlarıyla hesaplaşmamız lazım" demesinin ardından yine ABD Başkanı'na hitaben şöyle devam etti:

"Çünkü herkes için muhteşem olmayan dönemlere geri dönmekten söz ediyorsunuz. Az sayıda insan için muhteşem olmuş olabilir ve belki Amerika şimdi de az sayıda insan için muhteşem, ama bu dünyadaki Amerikalıların hepsi için yeterince muhteşem değil.

"Bu ülkenin lideri olarak her bir kişiyi gözetmek ve her bir kişi için daha iyisini yapmak açısından inanılmaz bir sorumluluğunuz var."

"Beyaz Saray'a küfretmemeliydim"

ABD Futbol Federasyonu'ndan hiç kupa kaldırmamış milli erkek takımı ile Dünya Kupası'nı 4 kez kaldırmış milli kadın takımı arasındaki ücret uçurumunu kaldırmasını talep eden Rapinoe, buna destek vermeyen Trump'a "S... Beyaz Saray'a gitmeyeceğim" diye tepki göstermesine ilişkin küfrettiği için pişmanlık belirtti. 

Ancak kararında "Beyaz Saray'a gitmem, konuştuğum her takım arkadaşım da gitmeyeceğini söyledi" diye ısrar eden kaptan şunları söyledi:

"Takımdan kimsenin inşa etmek için bu kadar çok çalıştığımız platformu, mücadele ettiğimiz şeyleri ve yaşam biçimlerimizi terk etmekle ilgilendiğini sanmıyorum. Beyaz Saray'ın bizi teşhir vitrinine koymasına izin vermek bize anlamlı gelmiyor. Beyaz Saray'a gitmek yerine Washington'da anlamlı sohbetler yaparak değişime etkide bulunabileceğimiz pek çok insan var."