Dünya

ABD Dışişleri'nden S-400 açıklaması: Yeni bir gelişme söz konusu değil

Rusya, "anlaşma imzalandı" açıklamasında bulunmuş; Ankara yeni bir anlaşma olmadığını söylemişti

17 Ağustos 2022 10:32

ABD Dışişleri Bakanlığı, dün Türkiye ve Rusya'nın S-400 anlaşmasıyla ilgili çelişen açıklamalar yapmasının ardından "Yeni bir gelişmenin söz konusu olmadığını" söyledi. 

Ciner Medya ABD Temsilcisi Ali Çınar'ın aktardığına göre ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Rusya'nın Ukrayna'ya karşı acımasız ve haksız savaşının, tüm ülkelerin Rusya'nın savunma sektörü ile işlem yapmaktan kaçınmasını bazı yönlerden hayati hale getirdiği, sürekli olarak üzerinde durduğumuz noktadır. Bekleyip ne olacağını görmemiz gerekecek, ancak bu konuda herhangi bir yeni gelişmeden haberdar değiliz" dedi.

Rus yetkili, "Anlaşma imzalandı" demişti

Rus haber ajansı TASS, Türkiye ile Rusya ikinci parti S-400 alımı için yeni bir anlaşma imzaladığını öne sürmüştü.

TASS'ın haberine göre, Rusya Federal Askeri-Teknik İşbirliği Servisi Direktörü Dmitri Şugayev, Türkiye'nin, ikinci parti S-400 hava savunma sisteminin tedariki için bir anlaşma imzalandığını açıklamıştı.

Ankara iddiayı reddetti

Savunma Sanayii Başkanlığı'ndan yapılan S-400 tedarikine ilişkin açıklamada "Yeni bir gelişme söz konusu değil. İlk gün yapılan anlaşmaya göre süreç devam etmektedir" ifadeleri kullanılmıştı.