Dünya

"ABD'de hava üssüne saldırı düzenleyen Suudi askeri öğrenci, olaydan önce arkadaşlarıyla silahlı saldırı videoları izledi"

08 Aralık 2019 07:28

3 kişinin öldüğü 10 kişinin de yaralandığı saldırının ardından ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Pensacola hava üssüne silahlı saldırı düzenleyen Suudi Arabistanlı öğrencinin daha önce arkadaşlarıyla katıldığı bir akşam yemeğinde silahlı saldırı videoları izlediği ortaya çıktı. 

The Guardian'da yer alan habere göre hava üssüne saldırı düzenleyerek 3 kişinin öldüğü saldırıyı düzenleyen öğrenci birkaç gün önce arkadaşlarıyla katıldığı bir akşam yemeğinde geçmişte yapılan silahlı saldırılara ait videolar izledi. İsmini vermek istemeyen bir federal yetkili, saldırı videolarını saldırganla beraber izleyenlerden birinin de hava üssünün vurulduğu sırada dışarıdan video çektiğini açıkladı. Saldırı videoları izleyen diğer iki kişinin de hava üssüne saldırıldığı anda bir arabada beklediği ortaya çıktı. 

Yetkililer şüphelinin Suudi Arabistan Hava Kuvvetleri'nin bir üyesi olduğunu belirledi. FBI şüphelinin 21 yaşında olduğunu ve adının Mohammed Saeed Alshamrani olduğunu belirtti.

Ne olmuştu?

ABD’nin Florida eyaletinde bulunan Pensacola Hava Üssü’ne iki gün önce düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişi hayatını kaybederken, 10 kişi de yaralandı. ABD Donanması, silahlı saldırganın öldürüldüğünü duyurdu. Olaydan sonra ABD Başkanı Donald Trump Twitter hesabı üzerinden Suudi Arabistan Kralı Selman'ın kendisine taziyelerini ilettiğini duyurdu. Kral Selman'ın saldırı ile ilgili "Bu kişi, Suudi Arabistan halkının Amerikan halkına karşı beslediği hisleri hiçbir şekilde temsil etmiyor" dediğini belirtti.