Gündem

ABD Başkan Yardımcısı Pence ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmesi sona erdi

17 Ekim 2019 15:48

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmesi Beştepe'de başladı. Bir saat gecikmeli başlayan görüşmede Türkiye'nin sekiz gün Fırat'ın doğusuna başlattığı 'Barış Pınarı Harekâtı' ele alınacağı bildirilmişti. 15.40'ta başlayan görüşme 1 saat 40 dakika sürdü. Erdoğan-Pence görüşmesinin ardından heyetlerin görüşmesine geçildi.

Gergin atmosferde geçen görüşme Pence'in, Erdoğan'a "Benimle görüştüğünüz için teşekkür ederim" sözleriyle başladı. İki isim fotoğraf çektirirken arka planda ABD bayrağı olmaması dikkat çekti. Diplomatlar eş düzey bir görüşme olmaması Pence'in mevkii olarak Erdoğan'ın altında bulunması nedeniyle bayrak koyulmadığını belirtti.

TIKLAYIN: Reuters: Trump'ın 9 Ekim'de Erdoğan'a yazdığı mektup ortaya çıktı

Dün gece saatlerinde ABD Başkanı Donald Trump’ın 9 Ekim'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdiği savunulan bir mektup ortaya çıktı. Söz konusu mektupta Trump, Erdoğan’a hitaben "Sen binlerce kişinin katledilmesinden, ben de Türk ekonomisinin yok edilmesinden sorumlu olmak istemem. Sert bir adam olma. Aptal olma. Seni daha sonra arayacağım" ifadelerini kullanıyor.