Medya

8 gazeteciyi işten çıkaran Cumhuriyet: Ekonomideki kötü gidişin dayattığı zorunlu önlemleri almak zorundayız

TGS ile 18 yıl sonra yaptığı toplu sözleşmenin ardından 8 sendikalı gazeteci işten çıkarıldı

01 Aralık 2021 15:11

Toplu iş sözleşmesi imzaladıktan sonra sekiz gazetecinin işine son veren Cumhuriyet gazetesi, "ciddi ekonomik ve mali önlemler almaları gerektiğini" söyledi.

Cumhuriyet gazetesinin 2 hafta önce Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile 18 yıl sonra yaptığı toplu sözleşmenin ardından 8 sendikalı gazeteci işten çıkarıldı. İşten çıkarılan gazeteciler ile meslektaşlarına destek veren çalışanlar, Cumhuriyet binası önünde açıklama yaptı. Gazeteciler “29 Kasım 2021 günü Cumhuriyet Gazetesi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Bu lekenin mimarları, Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun, Cumhuriyet Vakfı Genel Sekreteri Işık Kansu ve atanmış şirket yönetim kurulu üyeleri Osman Özer ve Adnan Arslan’dır” ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN - Cumhuriyet çalışanları: İşten çıkarma kararını tanımıyoruz, Alev Coşkun, Işık Kansu, Adnan Arslan ve Osman Özer'i derhal istifaya davet ediyoruz

Konuya ilişkin bugün de Cumhuriyet gazetesinden açıklama geldi. Açıklamada, “Gazetemizin yetkili kurulları olan başta Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu olmak üzere, Cumhuriyet Gazetesi Yayın Kurulu ve Yeni Gün Haber Ajansı A.Ş. Yönetim Kurulu’nda da bu ekonomik sorunlar ele alınmış, çözümleri konusunda görüşmeler yapılmış, temeli Cumhuriyet ilkelerine dayalı gazetenin yaşaması için ciddi ekonomik ve mali önlemler alınması konusunda kararlar verilmiştir” denildi.

“Cumhuriyet gazetesi; bağımsız, aydınlanmacı, laik ve demokratik Cumhuriyet’ten yana yaşamını sürdürmek için ekonomideki kötü gidişin dayattığı zorunlu önlemleri almak zorunluluğundadır” ifadelerinin kullanıldığı açıklamaya göre gazetenin aldığı kararlar şöyle:

  • Gazetenin Cumartesi eki yayından kaldırılmıştır.
  • 20 Sayfa olan gazetemiz zorunlu olarak 14 sayfaya indirilmiş, renkli sayfalar azaltılmıştır.

  • Genel giderlerde en yüksek derecede tasarruf sağlanması için önlemler alınmıştır.

  • Aralarında emeklilikleri gelmiş bulunanların da yer aldığı 8 çalışanıyla yollarımız, tüm yasal kazanım ve hakları ödenerek üzülerek ayrılmıştır.