Dünya

2020'de Trump ile kim yarışacak? | Monmouth anketine göre Demokrat Parti'de liderlik el değiştirdi

27 Ağustos 2019 09:43

T24 Dış haberler

ABD'de Monmouth Üniversitesi tarafından yapılan ulusal ankete göre Demokrat Parti'nin 2020 başkan adayı olmak için yarışan aday adayları arasındaki yarış kızışıyor. 

Yeni ankette adaylığını açıkladığı günden bu yana anketlerde birinci sıraya ambargo koyan eski başkan yardımcısı Joe Biden'ın ciddi bir destek kaybı yaşadığı görünüyor. Monmouth anketine göre birinci sırayı yüzde 20 destek ile bağımsız Vermont Senatörü Bernie Sanders ve Demokrat Massachusetts Senatörü paylaşıyor. Ankete göre Joe Biden ise son ankete göre yüzde 13 oy kaybederek yüzde 19 ile üçüncü sıraya geriledi.

Ankete katılan seçmenlerinin yüzde 66'sı Biden hakkında olumlu, yüzde 25'i ise olumsuz görüşlere sahip. Sanders için bu oran yüzde 64'e 24'ken, Warren için yüzde 65e yüzde 13. 

Neredeyse 2020 seçimlerinde ABD Başkanı Donald Trump ile Demokrat Parti adına yarışacak adayı belirleyecek ön seçimler için yapılan tüm anketlerde ilk üçte bulunan Warren, Sanders ve Biden arasında tanınırlığı en düşük olanın Massachusetts senatörü olduğu belirlendi. Monmouth'a göre ankete katılanların yüzde 7'si Warren'ı tanımıyor. Daha önce 44. ABD Başkanı Barack Obama'nın yardımcılığını yapan Biden için bu oran yüzde 1'ken, 2016 Demokrat Parti ön seçimlerinde ufak bir farkla Hillary Clinton'ın arkasında ikinci olan Sanders'ı ankete katılanların sadece yüzde 2'si tanımıyor.