Politika

19 milletvekili, belediye başkanlığına aday oldu

AK Parti’den 3, CHP’den 5, HDP’den 8, İYİ Parti’den 2, bağımsız olarak da 1 milletvekili seçimlerde belediye başkanı olmak için yarışacak

20 Şubat 2019 00:54

Yerel seçimde 19 milletvekili, belediye başkan adayı oldu. AKP'den 3, CHP'den 5, HDP'den 8 ve İyi Parti'den 2 vekil adaylık başvurusu yaptı. Bağımsız Samsun Milletvekili Erhan Usta da seçim bölgesinde belediye başkanı olmak için yarışacak.

TBMM Başkanlığı koltuğunu bırakan İzmir Milletvekili Binali Yıldırım AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. AKP Ankara’dan eski Çevre ve Şehircilik Bakanı, Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki’yi, Aydın’da yine aynı şehrin milletvekili Mustafa Savaş’ı aday gösterdi.

CHP’de ise Bolu Belediye Başkan adayı yine aynı ilin milletvekili Tanju Özcan, İzmit Belediye Başkan adayı Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Bursa Osmangazi Belediye Başkan adayı Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Kahramanmaraş Belediye Başkan adayı Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Ordu Belediye Başkan adayı Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel oldu.

En fazla belediye başkan adayı milletvekilinin yer aldığı parti ise HDP oldu, 8 milletvekili adaylığını açıkladı.

Diyarbakır Milletvekili Adnan Selçuk Mızraklı Diyarbakır, Kars Milletvekili Ayhan Bilgen Kars, Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy Bingöl, İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm Kocaeli, Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan Van, İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu Balıkesir, Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu Ankara’nın Çankaya ilçesinde, İstanbul Milletvekili Hüda Kaya İstanbul’un Bağcılar ilçesinde belediye eşbaşkanlığı için yarışacak.

İyi Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok ve Adana Milletvekili İsmail Koncuk, seçim bölgelerinden aday oldu.

MHP’den ihraç edilen Bağımsız Samsun Milletvekili Erhan Usta ise Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığını ilan etti.