İş insanı Ömer Koç’tan Türkiye'nin ilk vegan fine-dining restoranı: Telezzüz
“Sürdürülebilir, duyarlı, sade ama iz bırakan bir mutfak deneyimi”
30 Nisan 2024 08:42
112
İş insanı Ömer Koç’tan Türkiye'nin ilk vegan fine-dining restoranı: Telezzüz
212
“Tüm duyularla lezzet alma”, “tadını çıkarma” anlamlarına gelen Telezzüz, Koç Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren Divan Grubu'nun önderliğinde dün düzenlenen özel bir davetle kapılarını açtı. İş insanı Ömer Koç'un sahibi olduğu işletmenin açılışı Çiğdem Simavi tarafından yapıldı.
312
Yalnızca yemekleriyle değil, mimarı tasarımı, sanat eserleri ve konumuyla da Telezzüz, misafirlerine gastronomik bir doyum yaşatmayı hedefliyor.
412
Bağlarbaşı’ndaki 120 dönümlük alana sahip mekânın içi Ömer Koç’un koleksiyonundan parçalar barındırıyor.
512
Telezzüz sade, doğal ve duyarlı bir yaklaşımla bitki odaklı mutfağı yeniden şekillendiriyor.
612
Telezzüz'ün mutfak ekibi, ödüllü ve yaratıcı şef Bahtiyar Büyükduman liderliğinde, vegan ve vejetaryen geleneklerden ilham alarak modern bir yaklaşımla hazırlanan özel reçeteleri sunuyor.
712
Mekânın yemek menüsü oluşturulurken iş insanı Ömer Koç'un detaylı bir çalışma yürüttüğü ifade ediliyor.
812
Divan Grubu Genel Müdürü Murat Tomruk, Telezzüz'ün menüsü için “tüm dünyadan misafir gelmesini sağlayacak” şekilde tasarlandığını belirtiyor.
912
Türkiye'nin ilk vegan fine-dining restoranı Telezzüz kapılarını açtı
1012
Mekân “Lezzetlerin doğal buluşması Telezzüz’de tutkumuz; fark yaratan bir deneyim sunmak” iddiasını ortaya koyuyor.
1112
Mekânın “Yerel ürünlere odaklanırken dünya mutfaklarından çeşitli lezzetleri ve teknikleri reçetelerimize işliyoruz. Özenle seçilmiş malzemelerin doğallığını ve dokularını öne çıkarıyor; ait oldukları bölgenin ve mevsimin öyküsünü anlatan bir yemek deneyimine davet ediyoruz” diyerek sunduğu menüsü de şöyle: