Okan Buruk kamp raporunu yönetime sundu; işte takımda kalacak ve gönderilecek isimler!

Tarihinin en kötü sezonlarından birini geçiren Galatasaray'da yeni teknik direktör Okan Buruk, kalacak ve gidecek isimler üzerinde yoğunlaşmış durumda

30 Haziran 2022 10:07

139

OKAN BURUK KAMP RAPORUNU YÖNETİME SUNDU; İŞTE TAKIMDA KALACAK VE GÖNDERİLECEK İSİMLER!

239

27 Haziran'da hazırlıklara start veren sarı kırmızılılarda genç teknik adam, bazı isimler ile yola devam edecekken, bazı oyuncuların üstünü çizdi. İşte Okan Buruk'un yönetime sunduğu kamp raporu:

339

FERNANDO MUSLERA Yaklaşık 11 sezondur Galatasaray'ın bel kemiği olan kaptan Fernando Muslera ile ilgili ayrılık haberleri çıksa da yeni sezonda da Okan Buruk en önemli isimlerinden biri olacak. Takımdan ayrılmasına sıcak bakılmayan Uruguaylı file bekçisi gelecek sezon sarı kırmızılıların kalesinin en büyük favorilerinden biri konumunda.

439

YUNUS AKGÜN Önümüzdeki sezon iyi bir bonservis teklifi gelmezse Galatasaray'ın sağ kanadı Yunus Akgün'e emanet olacak. Okan Buruk'un da çok beğendiği genç oyuncu için uçuk bir teklif gelmediği sürece takımdan gönderilmeyecek.

539

KEREM AKTÜRKOĞLU Galatasaray adına sezonun en verimli ve en flaş isimlerinden biri olan Kerem Aktürkoğlu, Okan Buruk'un gelecek sezon en büyük hücum silahlarından biri olacak. Teklif gelse de satılmaması gerektiğini belirten genç teknik adam, milli oyuncudan umutlu.

639

MARCAO Galatasaray'a ciddi bir bonservis kazandırarak ayrılması muhtemel olan Marcao ayrılmaması durumunda Okan Buruk'un yeni sezonda en büyük silahlarından biri olabilir. Genç teknik adam, oynadığı her dönemde savunmada fark yaratan sol ayaklı stoperin takımdan ayrılmasını istemese de bu, kulübe gelen cazip tekliflerin değerlendirilmeyeceği anlamı taşımıyor.

739

VICTOR NELSSON Galatasaray'a geçtiğimiz sezon başında transfer olan Danimarkalı stoperin Marcao ile uyum sorunu yaşamaması muhteşem bir ikili olmalarını sağladı. Okan Buruk, önemli bir teklif gelmediği sürece Danimarkalı yıldızın takımdan gönderilmemesi gerektiği görüşünde.

839

ALPASLAN ÖZTÜRK Galatasaray'a Göztepe'den transfer olan Alpaslan Öztürk, beklentilerin çok uzağında kaldı. Okan Buruk'un da olumlu rapor vermediği deneyimli oyuncunun ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

939

ALEXANDRU CICALDAU Galatasaray 2021-2022 sezonunda en çok sıkıntıyı orta sahada çekti. Takım en zayıf halkası olan bu mevki yeni gelecek oyuncularla birlikte gönderilecek isimler de etlik kazanmaya başladı. Ancak Okan Buruk, Rumen oyuncuyla ilgili olumlu rapor verdi ve yeni sezonda Cicaldau'yu takımda görmek istedi. Başarılı oyuncuyla ilgili ayrılık iddiaları çıksa da iyi bir teklif gelmediği sürece takımdan gönderilmeyecek isimler arasında yer alıyor.

1039

OKAN KOCUK Galatasaray'ın geçen sezon Giresunspor'a kiraladığı ve büyük bir sıçrama yaşayan Okan Kocuk, bu sezon Muslera ile birlikte kıyasıya bir forma rekabetine girebilir. başarılı file bekçisinin Muslera'dan formayı alması zor göründüğü için daha fazla oynayabileceği bir takıma gitmek istediği öğrenildi. Okan Buruk, ayrılık kararı vermese de oyuncunun bu düşüncesi sarı kırmızılı takımı alternatif arayışlarına sürükleyebilir.

1139

MUSTAFA MUHAMMED Galatasaray'a taransfer olduğu dönemde üst üste attığı gollerle adından söz ettiren Mısırlı oyuncu, bir anda sessizliğe gömüldü. Okan Buruk, adı sık sık Fransız kulüpleriyle anılan oyuncunun değerini bulması halinde satılmasına sıcak bakıyor.

1239

SACHA BOEY Geçen sezon büyük umutlarla transfer edilen genç oyuncu, büyük bir hayal kırıklığı yaşattı. Yaşadığı sık sakatlıklar yüzünden Galatasaray'ı zor durumda bırakan Sacha Boey için Okan Buruk olumlu rapor vermedi ve mutlaka sağ beke transfer istedi. Genç oyuncunun başka bir takıma kiralanması gündemde.

1339

AYTAÇ KARA Ocak transfer döneminde Göztepe'ye kiralanan Aytaç Kara, küme düşen İzmir ekibinde dahi istediği süreyi alamadı. Performansından bir hayli uzak olan tecrübeli oyuncu gönderilecekler listesinin ilk sıralarında yer alıyor.

1439

TAYLAN ANTALYALI Geçtiğimiz sezon en çok eleştirilen oyuncuların başında Taylan Antalyalı geliyordu. Yeni sezonda orta sahaya en az 3 takviye yapacak olan Galatasaray'da 11 oyuncusu olarak düşünülmesede milli oyuncunun, iyi bir teklif gelmediği sürece takımdan gönderilmeyeceği öğrenildi.

1539

EMRE TAŞDEMİR Galatasaray'da yaşadığı sakatlıklar sebebiyle birçok kez formasını kaybeden emre Taşdemir, geçtiğimiz sezonu Giresunspor'da kiralık geçirdi. Karadeniz ekibinde de istediği performansı bir türlü sahaya yansıtamayan oyuncu için Okan Buruk olumsuz rapor verdi ve gönderilecekler listesine ekledi.

1639

MBAYE DIAGNE Geçen sezon talihsiz bir sakatlık geçiren ve yabancı kuralı sebebiyle ligin ikinci yarısında sözleşmesi dondurulan Mbaye Diagne, Okan Buruk'un planları arasında yer almıyor. Hem maaşı hem de yabancı sınırı dolayısıyla Senagalli oyuncunun gönderilmesi muhtemel.

1739

OLIMPIU MORUTAN Galatasaray'a büyük umutlarla transfer edilen ve sezona da iyi başlayan Morutan, sonraki süreçte bir türlü istediği süreyi alamadı. Fatih Terim'den sonra takımın başına geçen Domenec Torrent döneminde aldığı süre iyice azalan genç oyuncu, çoğu zaman kadroya dahi alınmadı. Okan Buruk'un Yunus Akgün'ün dönmesiyle birlikte fazla süre alamayacağını düşündüğü ve gelişimi için kiralanması raporunu verdiği öğrenildi.

1839

EMRE KILINÇ Emre Kılınç, 2020-21 sezonunun flaş isimlerinden biriydi. Fenerbahçe'nin de gündeminde yer alan milli oyuncu tercihini o dönem Galatasaray'dan yana kullanmıştı. Ancak tecrübeli oyuncu bir türlü istediği seviyeye ulaşamadı. Okan Buruk'un başarılı oyuncu için 'Teklif gelmesi halinde satılabilir' dediği öğrenildi.

1939

BERKAN KUTLU Geçtiğimiz sezonun en çok eleştirilen bir diğer orta saha oyuncusu da Berkan Kutlu. Oynadığı maçlarda takım adına en çok mesafe kateden isimlerden olan milli oyuncu, Okan Buruk'un gelecek planları arasında. Deneyimli teknik adam ile yeni bir çıkış yakalamak isteyen Berkan Kutlu da bu fırsatı değerlendirmek için mücadele edecek.

2039

ÖMER BAYRAM Galatasaray'da aldığı kilolarla eleştirilen Ömer Bayram, bu sezon takımda düşünülmeyen isimler arasında yer alıyor. Tecrüneli oyuncudan bir türlü istenilen verimi alamayan sarı kırmızılarda Okan Buruk'un da olumlu rapor vermediği öğrenildi.

2139

OĞULCAN ÇAĞLAYAN Galatasaray'a Çaykur Rizespor'dan transfer oldu. Transfer olduğu dönemde de iki kulüp arasında sıkıntılı süreçler yaşandı. Büyük bir umutla takıma kazandırılan Oğulcan Çağlayan, istediği verimi veremedi. Okan Buruk'un gelecek planları arasında yer almayan tecrübeli oyuncunun takımdan ayrılması bekleniyor.

2239

CHRISTIAN LUYINDAMA Ocak transfer döneminde Suudi Arabistan ekibi Tawoon'a kiralanan Luyindama, tekrar sarı kırmızılı takıma döndü. Okan Buruk'un gelecek planları arasında yer almayan tecrübeli savunmacının takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

2339

İSMAİL ÇİPE Geçtiğimiz sezon Muslera'nın sakatlığı sebebiyle kaleye geçen İsmail Çibe, yediği gollerle eleştirilerin odağında olmuştu. Bu sezon yönetim ve teknik direktörün değişmesiyle yeni bir yapılanmaya giren sarı kırmızılarda takımdan gönderilecek isimlerin başındaki genç kaleci İsmail Çipe yer alıyor.

2439

ATALAY BABACAN Galatasaray altyapısının en umut vadeden isimlerinden biri de Atalay Babacan'dı. Ancak o da bir türlü beklenen sıçramayı yapamadı. 2020-21 sezonunda A takıma yükselen ve aynı sezon Adanaspor'a kiralanan genç oyuncu geçtiğimiz sezonu da Süper Lig'in yeni ekibi Ümraniyespor'da geçirdi. Okan Buruk, genç oyuncu için kararını yaz kampında verecek.

2539

GÖKAY GÜNEY Geçen sezon başında yarım dönem Bandırmaspor'a kiralanan 23 yaşındaki oyuncunun bu sezon da şans bulması zor görünüyor. Altyapıdan yetişen genç ismin bir türlü istenilen sıçramayı yapamaması Okan Buruk'u da düşündürüyor. Genç teknik adam Gökay'ın ya tekrar kiralanmasını ya da tamamen takımdan gönderilmesini talep edebilir.

2639

JESSE SEKIDIKA Oğulcan ile birlikte geçtiğimiz sezon Eyüpspor'a kiralanan Sekidika da Okan Buruk'un gelecek planları arasında yer almıyor. Yabancı sınırının olması da oyuncunun takımdaki geleceğini neredeyse imkansız hale getiriyor.

2739

ALİ YAVUZ KOL Galatasaray altyapısından yetişen ve geçtiğimiz sezonu Keçiörengücü'nde geçiren genç oyuncu bir türlü istenilen sıçramayı yapamadı. Okan Buruk yaz kampında son bir kez şans vereceği oyuncu istenilen seviyeye ulaşamazsa tekrardan kiralık gönderilecek.

2839

SÜLEYMAN LUŞ Galatasaray'ın yıllardır sıkıntı çektiği sol bek pozisyonunda oynayan Süleyman Luş, geçtiğimiz sezonu Bandırmaspor'da kiralık geçirdi. Okan Buruk genç oyuncuyu yaz kampında deneyecek ve yeni sezon öncesi son kararını verecek.

2939

BATUHAN ŞEN Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon Menemenspor'a kiraladığı Batuhan Şen, Okan Kocuk'un da dönmesiyle forma şansı iyice zorlaştı. 1 sezon sözleşmesi kalan 23 yaşındaki oyuncu da gönderilmesi muhtemel isimlerden biri.

3039

EMİN BAYRAM Galatasaray'ın altyapıdan yetişen bir diğer ismi de genç oyuncu Emin Bayram... Altyapıdaki performansıyla A takıma alınan ancak bir türlü istenilen seviyeye ulaşamayan genç oyuncu bu sezonda gelişimi için başka bir takıma kiralanacak.

3139

IŞIK KAAN ARSLAN Galatasaray'da geçtiğimiz sezon Fatih Terim döneminde zaman zaman şans bulan genç savunmacı gelecek sezon da rotasyon oyuncusu olarak kullanılabilir. Genç teknik adamın gençlere olan güveni Işık Kaan Arslan'ın bir Ozan Kabak sıçraması yapabileciğine işaret.

3239

VALENTINE OZORNWAFOR Galatasaray'da bir diğer kiralıık oyuncu Valentine Ozornwafor sezonu Belçika RSC Charleroi'de tamamladı. Bir türlü istenilen seviyeye gelemeyen genç ismin takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

3339

ARDA TURAN Galatasaray'a uzun yıllar hizmet etmiş ve genç yaşında kaptanlığa ulaşmış bir isim olan Arda Turan, Atletico Madrid ve Barcelona serüveni sonrası tekrar Türkiye'ye döndü. Sarı kırmızılılar ile olan sözleşmesi bu sezon sona eren milli oyuncu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada artık futbol oynamayı düşünmediğini ve teknik direktörlüğe hazırlandığını belirtmişti.

3439

BAFETIMBI GOMIS 2017-2018 yılında Galatasaray'a transfer olan ve gösterdiği performansla taraftarın gönlünde taht kuran Bafetimbi Gomis, 6 milyon Euro bedelle Suudi Arabistan Kulübü Al Hilal'e transfer olmuştu. Ocak transfer döneminde tekrar sarı kırmızılıra dönen deneyimli forvet ağır görüntüsüyle eskiyi bir hayli arattı. Okan Buruk'un da hızlı ve uzun bir forvet istediği, Gomis ile de yolların ayrılması gerektiği raporunu verdi.

3539

BARIŞ ALPER YILMAZ Geçen sezon Keçiörengücü'nden transfer edilen Barış Alper Yılmaz, Kerem'in yaptığı etkiyi bir türlü gösteremedi. Aldığı süreleri iyi deperlendiremeyen 22 yaşındaki oyuncunun gelecek sezon gelişimi adına başka bir takıma kiralanması gündemde.

3639

PATRICK VAN AANHOLT Geçtiğimiz sezon inişli-çıkışlı bir dönem geçirse de genel anlamda geçer not alan bir oyuncu olan Patrick van Aanholt ile daha iyi bir sol bek alınmadığı sürecek yola devam edilecek. Yabancı sınırının da geçtiğimiz sezon ile aynı kalması Hollandalı oyuncunun kalmasında belirleyici rol oynayabilir.

3739

OMAR ELABDELLAOUI Ocak 2021'de yılbaşı gecesi geçirdiği talihsiz kaza sonrası 1 yıl sahalardan uzak kalan Omar Elabdellaoui, geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında tekrar sahalara dönse de performansından bir hayli uzaktı. Okan Buruk, tecrübeli oyuncu ile yolların ayrılması yönünde karar aldı.

3839

ABDÜLKERİM BARDAKCI Marcao ve Nelsson'un ayrılma ihtimaline karşın transfer edilen Abdülkerim Bardakcı, yeni sezonda Okan Buruk ile de çıkışını sürdürebilir. Konyaspor'da geçen sezonun flaş isimlerinden biri olan deneyimli oyuncunun yerli olması da yabancı kuralı için bir avantaj.

3939

EMRE AKBABA Galatasaray'da yaşadığı talihsiz sakatlıklar sebebiyle bir türlü istediği seviyeye gelemeyen Emre Akbaba, geçen sezon eski takımı Alanyaspor'a kiralandı. Akdeniz ekibinde harikalar yaratan başarılı oyuncu yeni sezon Okan Buruk'un kullanmak istediği isimler arasında yer alıyor. (SPORX)