10 büyük beslenme 'günahı'

11 Kasım 2021 09:25

111

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Hürriyet gazetesinde kaleme aldığı yazısında "10 büyük beslenme günahı"nı sıraladı:

211

Bir: “Şeker”i abarttık.

311

İki: “Beyaz un”u çoğalttık.

411

Üç: “Yağ”ları çok “kızart”tık.

511

Dört: Gıdaları ateşte, kömürde, tavada “fazlaca yaktık”.

611

Beş: “Probiyotik” kazanımını azalttık (kefir, yoğurt, turşu).

711

Altı: Eti kemiğinden ayırıp “tencere yemekleri”ni bıraktık.

811

Yedi: “Sakatat grubu”nu fazlaca azalttık (kolajen kaybı).

911

Sekiz: “Omega-3/6 oranı”nı bozduk, çok az omega-3, çok fazla omega-6 depoladık.

1011

Dokuz: “Sodyum/potasyum oranı”nı bozduk, potasyumu azaltıp sodyuma (tuza) abandık.

1111

On: “Fast food kültürü”ne paçayı fena halde kaptırdık.