Diğer
Dünya
İran'daki hükümet karşıtı gösterilerde dün gece dokuz kişinin öldüğü bildirildi. Toplam ölü sayısı 22'ye yükselirken, Batılı devletler Tahran yönetimine "protesto hakkını koruma ve diyaloğa açık olma" çağrısı yapıyor.
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüşen AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Mogherini, Rusya ile işbirliğini geliştirmeyi amaçladıklarını belirtti. Lavrov ise Şam'a uygulanan yaptırımlara yönelik eleştirilerini yineledi.
AB şiddetli çatışmaların ardından Musul'un IŞİD'den geri alınmasını, örgüte karşı mücadelede önemli bir etap olarak tanımladı. Artık yeni bir gelecek için halk grupları arasında güven sağlanması gerektiği belirtildi.
Kıbrıs müzakerelerinin yeni turu bugün İsviçre’de başlıyor. Müzakereler öncesinde Kıbrıs Rum kesiminde iktidar partisi olan DİSİ’nin Genel Başkanı Averof Neofytou, Deutsche Welle’nin sorularını yanıtladı.
Kıbrıslı liderler çarşamba günü "ya tamam ya devam" niteliğinde görülen bir müzakere turu için İsviçre'de tekrar masaya oturuyor. Türk tarafı, kritik görüşmelerden sonuç alınacağına dair umudunu koruyor.
AB, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Başkanı avukat Taner Kılıç’ın gözaltına alınması nedeniyle kaygılı. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Mogherini'nin sözcüsü sürecin yakından izleneceğini söyledi.
"Özellikle pratikteki uygulamaları, Türkiye'nin AB adayı olarak yükümlülükleri ve Avrupa Konseyi üyesi olması ışığında değerlendirilecek"
AB, ABD’nin Suriye’ye saldırı düzenlemesinin ardından tansiyonun daha da yükselmemesi ve siyasi çözüm bulmaya bağlı kalınması çağrısı yaptı.
İdlib saldırısına tepkiler büyüyor. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Mogherini, İdlib saldırısından Suriye Devlet Başkanı Esad’ı sorumlu tuttu. Fransa ise BMGK’yı acil toplantıya çağırdı.
Avrupa Birliği, HDP'li Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş ve İdris Baluken'e ilişkin alınan kararlara tepki gösterdi. Brüksel, gelişmelerin endişe verici olduğu uyarısında bulundu.
ABD Başkan Yardımcısı Pence, AB liderleri ile yaptığı görüşmede Trump yönetimine ilişkin endişeleri gidermeye çalıştı. Pence, Brüksel temaslarında Trump'ın AB ile işbirliğini sürdürmekte kararlı olduğunu iletti.
Daha Fazla
© Tüm hakları saklıdır.