Gündem

Geri sayım: İmamoğlu-Yıldırım buluşmasına saatler kaldı

İmamoğlu ve Yıldırım, saat 21:00'de ortak canlı yayına katılacak

16 Haziran 2019 18:00

T24 Haber Merkezi

Yüksel Seçim Kurulu’nun kararıyla yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için yarışan iki aday bu akşam canlı yayında karşı karşıya gelecek. Cumhur İttifakı'nın AKP'li adayı Binali Yıldırım ile Millet İttifakı'nın CHP'li adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Şişli’deki Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek ortak canlı yayında moderatör İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayacak. Saat 21.00'de başlayacak olan 'İstanbul2019 Seçim Özel' isimli program T24'ten canlı takip edilebilecek. Ortak canlı yayın birkaç dakika gecikmeli başlayacak.

-Tarih: 16 Haziran 2019 (Pazar)

-Saat: 21.00

-Moderatör: İsmail Küçükkaya

-Yer: İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı


Yaklaşık 20 yıldır ilk kez bir seçim öncesinde iki aday arasında gerçekleştirilecek ortak yayına dair İmamoğlu ve Yıldırım’a ilk çağrı Habertürk tarafından yapılmış ancak çağrıyı yapan isim olan Didem Arslan Yılmaz’ın adı olası moderatörler arasında geçmemişti. Yıldırım tarafından ilk olarak Uğur Dündar’ın moderatör olması önerilmiş; deneyimli gazeteci ilk olarak bunu kabul etse de daha sonra "Moderatörlüğüm üzerinden her iki adaya ve demokrasimize zarar verebilecek birtakım hazırlıklar yapıldığını görüyor ve bu sebeple 50 yıldır ödünsüz bağlı kaldığım evrensel yayıncılık ilkeleri gereği moderatörlük yapmama yönünde aldığım kararı kamuoyuna saygıyla arz ediyorum" diyerek bu görevden çekilmişti.

TIKLAYIN - Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu'nun canlı yayın tartışmasını izleme rehberi

Dündar'ın görevi reddetmesinin ardından AKP ve CHP tarafından yapılan ortak açıklamada moderatörün Fox TV'deki 'Çalar Saat' programının sunucusu İsmail Küçükkaya olacağı duyurulmuştu. Küçükkaya, ortak yayınla ilgili açıklamasında her iki adaya farklı sorular soracağını ve bunları İmamoğlu ile Yıldırım’la önceden paylaşmayacağını söylemişti. Küçükkaya, aynı zamanda her iki adaya da toplamda 45’er dakika ayırmayı planladığını ifade etmişti. Tüm kanallar tarafından yayınlanacak programında 21:00’de başlaması ve yaklaşık 2 saat sürmesi bekleniyor.

İstanbul Belediye Başkanlığı için yarışacak iki adayın karşı karşıya geleceği yayın öncesi Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nin etrafında günün ilk saatlerinden itibaren güvenlik önlemleri artırıldı. Binanın çevresi kademeli şekilde polis kordonu altına alınırken; gün boyunca da bölgenin üzerinde helikopterler uçtu. Cumhur İttifakı'nın adayı Yıldırım ile Millet İttifakı'nın adayı İmamoğlu'nun bomba ihtimaline karşı arama yapıldıktan sonra binaya alınması bekleniyor.

Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nin önünde çok sayıda gazeteci de yıllar sonra iki aday arasında gerçekleşecek yayını bekliyor. 

İsmi açıklanmayan bir bakan yayının başlamasına saatler kala Yıldırım'a destek için Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'ne geldi. İmamoğlu'na destek için ise CHP Grup Başkanvekili Engin Altay Kongre Merkezi'ne geldi.

Binali Yıldırım’ın Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'ne eşi Semiha Yıldırım ve kızıyla birlikte geleceği kaydedildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay, Lütfi Kırdar’ın girişinde bekleyen gazetecilerin "Adaylar birlikte poz verecek mi" sorusuna "Size bir merhaba derler herhalde" diye cevap verdi.

Ortak canlı yayının yapılacağı binaya ilk olarak saat 20:25’de İmamoğlu geldi. Eşi Dilek İmamoğlu ve oğluyla birlikte gelen Millet İttifakı adayı, içeri girmeden önce tüm babaların Babalar Günü’nü kutladı ve “Her şey çok güzel olacak” dedi.

Binali Yıldırım, yayının başlamasına 5 dakika kala eşi Semiha Yıldırım ve kızıyla birlikte Lütfi Kırdar'a gelirken, "Babalar gününüz kutlu olsun" dedi.