Gündem

Erdoğan: Maalesef Japonya'da FETÖ'ye bağlı dernek ve şahıslar faaliyet göstermeye devam ediyor

30 Haziran 2019 12:14

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Japonya'da Nagoya Bunri Üniversitesi Kültür Forumunda Türk Toplumuyla Buluşma programına katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Maalesef Japonya'da FETÖ'ye bağlı dernek ve şahıslar hala faaliyet göstermeye devam ediyor. Eli kanlı bu terör örgütüyle mücadele için sizlerden destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Türkçenin yanında Japonca'yı da çok ama çok iyi öğreneceksiniz. Buradaki başarınız buna bağlıdır. Çocuklarınızın ülkemizin değerlerine yabancı kalmaması için üzerimize düşeni yapacağız. Nagoya'daki çocukların dilimizi öğrenmesi için Maarif Vakfımız buraya öğretmen gönderdi.

Dünyanın dört bir yanındaki vatandaşlarımız katma değer yaratarak bizi gururlandırıyor. Sizlere her türlü desteği vermeye hazırız. Bu amaçla Japon makamlarla işbirliği halindeyiz. Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğinize inanıyoruz. Maalesef Japonya'da FETÖ'ye bağlı dernek ve şahıslar hala faaliyet göstermeye devam ediyor. Eli kanlı bu terör örgütüyle mücadele için sizlerden destek bekliyoruz. PKK, DHKP-C neyse FETÖ de odur. Bunların birbirinden farkı yoktur.

Unutmayın birlik ve beraberlik her türlü başarının anahtarıdır. Şu anda içinde bulunduğumuz tabloyu aman ha dağıtmayın. Dayanışma içinde hareket ettiğimiz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zoruluk yoktur.

Nagoya'da bir başkonsolosluk açabiliriz. Japon makamların da böyle bir talebe hayır diyeceklerini düşünmüyorum. Biz de her türlü adımı atarak başkonsolosluğumuzu açarız."

G20 zirvesi için buradayız. 2023 hedeflerimizin en başında Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmek var. Ülkemiz güçlendikçe karşı karşıya kaldığımız saldırılar da artıyor. Eskilerin 'büyük dağın büyük kışı olur' dediği gibi ülkemizin üzerinde sert rüzgarlar da esebiliyor.

Türkiye'nin tam merkezinde aldığı bir süreçten ülkemizi en kârlı şekilde çıkarmak için çalışıyoruz. İçinden geçtiğimiz kritik dönemde tüm dostlarımızın daha güçlü desteğine ihtiyacımız var

Bizim Japonya ile yakınlığımız öylesine köklü öylesine derin ve öylesine samimidir ki bugün bu gönül birlikteliğini devam ettirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 2. Abdülhamid döneminde yaşanmış Ertuğrul faciasında Japon dostlarımızın fedakârlığını biliyoruz.

Sevginiz, ilginiz, coşkunuz için her birinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Sizlerden kimliğinize, bizi biz yapan kadim değerlerinize sahip çıkmanızı özellikle istirham ediyorum. Değerlerini yitiren toplumlar geleceğe umutla bakamazlar. Yarın biliyorsunuz Japon Kralı ile buluşmamız var aynı şekilde sayın Abe ile bir araya geleceğiz, heyetler arası görüşmelerimiz var. Yarın yoğun bir program icra edeceğiz ve Türkiye Japonya arasındaki dayanışmayı da geleceğe taşımış olacağız. "