Gündem

AKP Grup Başkanvekili: İş Bankası konusunda biz açıklama yapmadan, diğer açıklamaları dikkate almayın

05 Haziran 2020 15:07

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "İş Bankası ve diğer meselelerle ilgili biz açıklama yapmadan, diğer açıklamaları dikkate almayın, biz soru işaretlerini gideriyoruz, bizden haber bekleyin" dedi. 

Muş, partisinin gündeminde erken seçim bulunmadığını da vurgulayarak, "Seçimler 2023 yılının Haziran ayında yapılacaktır" dedi. Muş, "Kurulan partiler ya da kurulacak olan partiler 2023 yılında yapılacak seçimlere mevcut hukukumuza göre teşkilatlarını kurmak suretiyle girebilirler" ifadesini kullandı.

AKP'li Mehmet Muş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Muş, 18 maddeden oluşan kanun teklifiyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Son dönemde teknolojinin gelişmesiyle beraber ve salgın hastalıktan dolayı pek çok hizmet artık elektronik olarak verilmeye çalışılmaktadır ve verilmeye başlanmıştır.

Bu anlamda kredi ve banka kartı sözleşmeleri, faktöring, finansal kiralama sözleşmeleri, GSM operatörlerinin abonelik sözleşmelerinin artık elektronik olarak uzaktan yapılmasının önünü açıyoruz. Bu 18 maddelik düzenlememiz bütün milletimize hayırlı uğurlu olsun."

"Barolarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor"

"Barolarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. O çalışmalar netleştikten, bittikten sonra Meclis Başkanlığı’na vereceğiz.

Kamuoyunda çeşitli söylentiler var, ama biz AK Parti grubu olarak kendi teklifimizi verene kadar yapılan açıklamaların herhangi bir geçerliliği bulunmamaktadır.

Dolayısıyla o kanun teklifi bittiği zaman sizlerle paylaşılacaktır ve Meclis Başkanlığına sunulacaktır."

"Usulü bir işlem yerine getirildi"

Muş, TBMM'de 3 milletvekilinin vekilliklerinin düşürülmesine ilişkin yaptığı açıklamalarda şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu konuyla alakalı Meclis Başkanımız zaten bir açıklama yaptı. Bu milletvekilliklerinin dokunulmazlıklarıyla alakalı süreç 2016 yılında gerçekleşti.

O sürece gittiğimizde hafızalarımızı bir tazelersek CHP, ‘Buyurun milletvekili dokunulmazlıklarını kaldıralım, hodri meydan’ diyordu. Aynı şekilde HDP grubu ‘550 milletvekilinin dokunulmazlığını kaldıralım’ gibi açıklamalar yapıyorlardı.

Dolayısıyla bu süreç başladığı zaman Mayıs ayına yaklaşıyorken HDP grubundan ‘Eğer dokunulmazlıklar kalkarsa bunu CHP'den biliriz’ gibi bu sefer farklı açıklamalar gelmeye başladı ve 2016 yılının Mayıs ayında anayasa değişikliğiyle Meclis’te biriken fezlekelerin yargılanmasının önü açıldı.

Buraya AK Parti grubu, MHP grubu destek verdi; fakat her iki grubun birlikte sayısı yetersizdi. CHP de bu işe destek vermek suretiyle buradaki yargılamaların önünü açtı. O yargılamalar da devam ederek bugünlere gelindi.

Kesinleşen yargı kararlarından dolayı Anayasanın 83., 84. ve geçici 20’nci maddesi gereğince bunlar Meclis’te okundular. Usulü bir işlem yerine getirilmiştir. Burada kesinleşen yargı kararlarının okunmasının hadisesidir."

“Gündemimizde erken seçim yok”

Muş, erken seçim tartışmalarıyla ilgili soruya ise şöyle yanıt verdi:

"Erken seçimle ilgili gündemimizde herhangi bir şey bulunmuyor. Seçimlere daha 3 yıl var. Seçimler 2023 Haziran ayında, zamanında yapılacaktır.

Siyasi Partiler Kanunu, Vekillik Kanunu gibi düzenlemelerle ilgili tartışmalar var kamuoyunda. Bunlar gündeme geldiğinden beri, bu düzenlemelerin yeni kurulan partilerin önünü kesmeyle alakalı olduğunu ifade ediyorlar.

Bizim böyle bir düşüncemiz bulunmamaktadır. Biz kanun yoluyla bir siyasi partinin seçime girmesini engellemek gibi bir düşünceye asla hakim olmadık. Bu bir hülleciliktir o da CHP’nin işidir."