İş insanı Ömer Koç’tan Türkiye'nin ilk vegan fine-dining restoranı: Telezzüz

“Sürdürülebilir, duyarlı, sade ama iz bırakan bir mutfak deneyimi”

30 Nisan 2024 08:42

İş insanı Ömer Koç’tan Türkiye'nin ilk vegan fine-dining restoranı: Telezzüz

“Tüm duyularla lezzet alma”, “tadını çıkarma” anlamlarına gelen Telezzüz, Koç Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren Divan Grubu'nun önderliğinde dün düzenlenen özel bir davetle kapılarını açtı. İş insanı Ömer Koç'un sahibi olduğu işletmenin açılışı Çiğdem Simavi tarafından yapıldı.

Yalnızca yemekleriyle değil, mimarı tasarımı, sanat eserleri ve konumuyla da Telezzüz, misafirlerine gastronomik bir doyum yaşatmayı hedefliyor.

Bağlarbaşı’ndaki 120 dönümlük alana sahip mekânın içi Ömer Koç’un koleksiyonundan parçalar barındırıyor.

Telezzüz sade, doğal ve duyarlı bir yaklaşımla bitki odaklı mutfağı yeniden şekillendiriyor.

Telezzüz'ün mutfak ekibi, ödüllü ve yaratıcı şef Bahtiyar Büyükduman liderliğinde, vegan ve vejetaryen geleneklerden ilham alarak modern bir yaklaşımla hazırlanan özel reçeteleri sunuyor.

Mekânın yemek menüsü oluşturulurken iş insanı Ömer Koç'un detaylı bir çalışma yürüttüğü ifade ediliyor.

Divan Grubu Genel Müdürü Murat Tomruk, Telezzüz'ün menüsü için “tüm dünyadan misafir gelmesini sağlayacak” şekilde tasarlandığını belirtiyor.

Türkiye'nin ilk vegan fine-dining restoranı Telezzüz kapılarını açtı

Mekân “Lezzetlerin doğal buluşması Telezzüz’de tutkumuz; fark yaratan bir deneyim sunmak” iddiasını ortaya koyuyor.

Mekânın “Yerel ürünlere odaklanırken dünya mutfaklarından çeşitli lezzetleri ve teknikleri reçetelerimize işliyoruz. Özenle seçilmiş malzemelerin doğallığını ve dokularını öne çıkarıyor; ait oldukları bölgenin ve mevsimin öyküsünü anlatan bir yemek deneyimine davet ediyoruz” diyerek sunduğu menüsü de şöyle: