Politika

Erdoğan'ın "Sülük affı"na Karamollaoğlu'ndan tepki: Bir cani adeta ödüllendirildi

17 Mayıs 2024 19:50

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 2019 yerel seçimlerinde Malatya'da Saadet Partili müşahitler Hasan Aktaş ve İlyas Aktaş'ı sandık başında öldürmesinin ardından müebbet hapse çarptırılan Hacı Sülük'ün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla affedilmesine tepki gösterdi.

Karamollaoğlu, "Sülük'ün Cumhurbaşkanı kararıyla affedilmesi; mâşerî vicdanı ayaklar altına almış, demokrasiye kanlı bir gölge düşürmüştür. Demokrasiye ve masum iki insanın hayatına kasteden bir cani, Cumhurbaşkanı tarafından affedilerek adeta ödüllendirilmiştir" açıklaması yaptı.

CANDAN YILDIZ YAZDI - Erdoğan'ın affettiği AKP'li Hacı Sülük'ün öldürdüğü İlyas Aktaş'ın eşi konuştu: Masumlar gidiyor, öldüren, suçlu olan eğer parası varsa dışarıda geziyor

Karamollaoğlu, resmi X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, olayın ilk gününden itibaren davanın kanunlardan uzak bir şekilde yürütüldüğünü ifade etti. Karamollaoğlu’nun açıklaması şöyle:

“2019 yılında yapılan yerel seçimlerde, sandık başındaki müşahitlerden Hasan Aktaş ve İlyas Aktaş'ı katleden Hacı Sülük'ün Cumhurbaşkanı kararıyla affedilmesi; mâşerî vicdanı ayaklar altına almış, demokrasiye kanlı bir gölge düşürmüştür.

Olayın ilk gününden itibaren kanunlardan uzak bir şekilde yürütülen dava, Malatya'da değil Kırşehir'de başlatılmıştı. Meslek etiğine ve kanunlara riayet eden hakim ve savcılar sayesinde ikişer kez müebbet hapis cezasına çarptırılan katil, geçen yıl sağlık sorunları bahane edilerek tahliye edilmişti. Demokrasiye ve masum iki insanın hayatına kasteden bir cani, Cumhurbaşkanı tarafından affedilerek adeta ödüllendirilmiştir.

Saadet Partisi olarak, katili ve maktulü siyasi tutumuna göre değerlendiren bu anlayışın değişmesi için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.”

Ne olmuştu?

Hacı Sülük, 2019 yılında Malatya'nın Pütürge ilçesinde Saadet Partisi müşahitleri Hasan Aktaş ve İlyas Aktaş'ı öldürmekten 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlık sorunları gerekçesiyle tahliye edilen ve daha sonra Adli Tıp Kurumu’nun "sürekli hastalık ve kocama hali" raporuna dayanarak Hacı Sülük'ün cezasını tamamen kaldıran kararname imzaladı.