Diğer

Korkularından kurtulmak için 2 bin 5 yüz TL veren Çağla Şıkel, 11 saat boyunca karanlık bir odada kaldı

11 Mayıs 2024 12:04

T24 Video

Çağla Şikel, korkularından arınmak için kendini Kırklareli’nde bedeli 2 bin 5 yüz TL olan karanlık bir kulübeye kapattı. 11 saat boyunca, kapısı sadece dışarıdan açılan kulübede kalan Şikel meditasyon süresince yemek yemedi, su içmedi.

Şikel, sosyal medya hesabından yayınladığı bu deneyimi şu ifadelerle paylaştı:

“Karanlık inzivadada yaşadığım aynı hissi yaşadım. Kapı kapanır kapanmaz ne zaman açılacak ? diye düşünen zihnimden kurtulmam birkaç saniyemi aldı ve sadece nefesime odaklandım… Meditasyon yapıp yapmadığımı dahi bilmiyorumki… Meditasyonun zaten kendi kendine olduğu , gözümü açsamda zifiri karanlık, BEN, en derinlerim ve nefesim arasında geçen 11 saat… Bir gece öncesinden son yemeğimi 18:30 gibi yiyip 24 saati yemek yemeden ve su içmeden tamamladım. Aynı zamanda vücudumun kendini yenilemesine fırsat tanıdığım büyülü saatler… Kendime hiç bu kadar yaklaştığımı hissetmemiştim.

Hiçkimsesiz hiçbir şeysiz ve zamansız olma hali… Kimi zaman bir cenin gibi kıskıvrak kimi zaman genişleyen kabına sığmayan yaşamın kendisiydim… Ah o kuş sesleri… Bir an bile susmadılar buradayız seni bekliyoruz der gibi… En derin en uzun kendimle başabaşa kalışımdı… Yine kelimelere dökmekte başarısız olduğun bir deneyim… Ve yine beni cesaretlendirdiğiniz için teşekkür ederim…”