Gündem

Kamuda tasarruf açıklanırken, Diyanet Başkanı Ali Erbaş 5 yıldızlı otelde Filistin katliamını kınadı

Oteldeki en uygun konuklama 6 bin 980 liradan başlıyor.

15 Mayıs 2024 08:04

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, "Kamuda toplantı artık lüks otellerde yapılmayacak" dediği sırada, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 200 konuğuyla İstanbul’da pahalı bir otelde Filistin katliamını kınadı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önceki gün kamuda tasarruf paketini kamuoyuna duyurduğu sırada, lüks harcamalarıyla gündeme gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ise Dünya İslam Bilginleri İstişare Zirvesi’nde konuşuyordu.

Şimşek "Kamuda toplantı gibi faaliyetler artık lüks otelde değil, kamu tesislerinde yapılacak" dedi. Ancak Diyanet’in toplantısı İstanbul Şişli’deki Beş yıldızlı Grand Cevahir Hotel ve Convention Center’da yapıldı. Otelde en uygun konaklama 6 bin 980 TL’den başlıyor.

2 gün süren programa Ali Erbaş’ın yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları da katıldı. Toplantıya ayrıca daire başkanları, dış ilişkilerde görevli uzmanlar, basın ekibi, Erbaş’ın özel kalem sorumluları, koruma ekibinin de katıldığı bildirildi.

Toplantıda yaklaşık 200 kişi yer aldı. Lüks otelde İslam bilginleri, Filistin’deki vahşeti kınadı, üzüntülerini dile getirdi. Otel, Avrupa’nın en büyük otel kongre salonlarından birine sahip ve Türkiye’nin ilk beş yıldızlı kongre oteli. Diyanet’in ülke genelinde 20 adet Dini İhtisas Merkezi ve çok sayıda salonu bulunuyor. Ancak toplantıları için hep 5 yıldızlı otelleri seçiyor...