Dünya

İsrailli Bakan, 'Hitler Almanya'sı benzetmesi yapan Erdoğan'a "Zalim ve kışkırtıcı" dedi; Dışişleri tepki gösterdi

Katz daha önce de Erdoğan'a, "Sen Diriliş ve Kurtuluş dizilerini izlemeye devam et" demişti

13 Mayıs 2024 01:42

T24 Haber Merkezi

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın "Gazze, Hitler Almanya'sında gördüğümüz kamplara dönüştü" diyen Erdoğan hakkındaki paylaşımına tepki gösteren Dışişleri Bakanlığı, “İsrail hükümetinin soykırım politikaları, artık hem Filistinlilere hem de İsraillilere yönelik bir tehdit haline gelmiştir" dedi.

Dün Dünya İslam Bilginleri İstişare Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gazze'de tarihin en vahşi katliamlarından biri yaşanıyor. Gazze, Hitler Almanya'sında gördüğümüz imha kampına kampına dönüştü. Güya kendilerini 'özgürlükler ülkesi' olarak pazarlayanların, İsrail'in çıkarları söz konusu olunca birden faşizme dümen kırdıklarını gördük" dedi.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz ise Erdoğan'ın bu sözlerinin yer aldığı bir haber görselini X hesabından paylaşarak, "Türkiye'nin Başkanı @RTErdogan zalimdir, kışkırtıcıdır, yalancıdır. Sessiz ol ve utan!" yazdı.

TIKLAYIN - Erdoğan: Gazze, Hitler Almanya'sında gördüğümüz kamplara dönüştü

TIKLAYIN -İsrailli Bakan "Erdoğan, sen Diriliş ve Kurtuluş dizilerini izlemeye devam et" dedi, Dışişleri yanıt verdi: Ruh halinin göstergesi!

İsrailli Bakan Katz'ın paylaşımına tepki gösteren Dışişleri Bakanlığı ise yazılı açıklama yaparak, şunları kaydetti: “Sayın Cumhurbaşkanımız, İsrail’in Filistinlilere karşı işlediği affedilmez suçları cesurca kınıyor. Türkiye, İsrail’in işlediği katliamı sona erdirmek için durmaksızın çaba harcıyor, İsrail’in uluslararası toplum tarafından izole edilmesi yönünde somut adımlar atıyor. Bazı İsrailli siyasetçilerin Türkiye’yi ve Sayın Cumhurbaşkanımızı asılsız iddialarla saygısız biçimde hedef almasının gerçek nedeni budur."

Açıklamada İsrail'in politikalarının hem Filistinlilere ve İsraillilere karşı bir tehdit haline geldiği belirtilerek, "Türkiye, İsrail’in Filistinlilere karşı uyguladığı ırkçı ve adaletsiz politikaları gündeme taşımaya devam edecek. Filistinliler kendi ülkelerinde, kendi devletlerine sahip olana dek bu haklı davayı savunacağız” denildi.

Katz'dan Erdoğan'a: Sen Diriliş ve Kurtuluş dizilerini izlemeye devam et

Katz, daha önce de Erdoğan'ın Parlamentolar Arası Kudüs Platformu Konferansı'nda yaptığı konuşmayı X hesabından alıntılayarak, "Müslüman Kardeşler'in adamı @RTErdogan,  İsrail'i çökertmeyi, Kudüs'ü fethetmeyi ve Müslüman dünyasına liderlik etmeyi hayal ediyor. Erdoğan, sen @DirilisDizisi ve @KurulusDizisi  dizilerini izlemeye devam et ve hayal kurmaya devam et" yazmıştı.

Erdoğan'ın konuşmada, "Biz işgalcilere karşı vatanlarını savunan Hamaslı kardeşlerimizi Filistin’in ‘Kuvayi Milliye’si olarak görmeye devam edeceğiz" sözleri gündem olmuştu  Hamas'ı bir kez daha Kuvayi Milliye'ye benzeten Erdoğan, konuşmasında İsrail'i ve Başbakanı Netanyahu yönetimini de hedef alarak, "Modern dönem firavunlarını görmek isteyen hiç uzağa gitmesin. 35 bin Filistinliyi acımasızca katledenlere baksın. Günümüzün Hitler'i ve Nazileri Gazze'de 15 binden fazla çocuğu öldüren katillerdir. Cürmü yüzüne söylenen her suçlu gibi İsrail yönetimi de bizi susturabileceğini zannediyor. Tayyip Erdoğan'ın kalbine zincir vuramazsınız. Sizin baskılarınıza asla boyun eğmeyiz" demişti.