Politika

Ahmet Davutoğlu'ndan çağrı: Darbe ihtimali varsa, bilgi ve belgeleri paylaşın

15 Mayıs 2024 13:25

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan davasında 3 emniyet görevlisi hakkındaki soruşturmaya ilişkin sözleriyle ilgili, "Sayın Erdoğan ile yeni görüştünüz, varsa bir darbe ihtimali ona söyleyin. Bilgi ve belgeleri devlet kurumları ile paylaşın" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, TBMM'de Saadet Partisi-Gelecek Partisi ortak grup toplantısında konuştu.

Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, emniyet içerisinde yapılan operasyona ilişkin sözleri ile ilgili, "Karnınızdan ve imalı konuşmayın. Kimi, neyi kastediyorsanız açıkça söyleyin. Mektubu, PTT üzerinden değil adrese teslim gönderin. Sayın Erdoğan ile yeni görüştünüz, varsa bir darbe ihtimali ona söyleyin. Bilgi ve belgeleri devlet kurumları ile paylaşın; çünkü ifadeleriniz çok ağır. Fitneyi büyümeden durdurması gereken sizsiniz; çünkü iddia sahibi olan sizsiniz. Adınız gibi devleti gerçekten önemsiyorsanız bunu yapmak zorundasınız. Siz gözlemci değilsiniz, iktidar ortağısınız Sayın Bahçeli" diye konuştu.

TIKLAYIN | Bahçeli'den Ayhan Bora Kaplan soruşturmasındaki gelişmelere: Bir komplo devrede; 17-25 darbe girişiminin tekrarını planlayanlara boyun eğersek boyumuz devrilsin