Gündem

Zonguldak'ta maden ocağında göçük; 2 kişi öldü

45 yaşındaki Erkan Cankurt ve 30 yaşındaki Hasan Yıldız hayatını kaybetti

08 Temmuz 2018 10:40

Zonguldak’ta kaçak olarak işletildiği iddia edilen maden ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan işçilerden biri hayatını kaybetti, diğer işçi ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Göçükte mahsur kalan işçilerden ağır yaralı olarak kurtarılan 30 yaşındaki Hasan Yıldız da tüm müdahalelere rağmen kurtulamadı.

Alınan bilgiye göre, Subatan Mahallesi'nde ruhsatsız işletildiği iddia edilen maden ocağında göçük meydana geldi.

Bu sırada ocakta çalışan işçilerden Erkan Cankurt (45) ve Hasan Yıldız (30) mahsur kaldı.Göçükten kurtulan bir işçinin durumu bildirmesi üzerine olay yerine AFAD, sağlık ekipleri polis ve Türkiye Taşkömürü Kurumu'na bağlı tahlisiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, mahsur kalan işçileri kurtarmak için çalışma başlattı.

Zonguldak’ta kaçak olarak işletildiği iddia edilen maden ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan işçilerden biri hayatını kaybetti, diğer işçi ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. 

Kaçak ocakta meydana gelen göçükte mahsur kalan işçilerden ağır yaralı olarak kurtarılan Hasan Yıldız (30) da hayatını kaybetti. Ağır yaralı olarak ocaktan çıkarılan Yıldız, sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı kalp masajının ardından hastaneye götürülürken yolda yaşamını yitirdi.