Politika

'Yönetim istifa' diyen CHP'li Erol, oturma eyleminden vazgeçti

Erol, partililerin karşı karşıya gelmemesi için eylemi iptal ettiğini açıkladı

27 Haziran 2018 12:44

24 Haziran seçimlerinin ardından CHP'de başlayan istifa tartışmalarının ardından CHP önünde oturma eylemi başlatacağını duyuran Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, partililerin karşı karşıya gelmemesi için eylemi iptal ettiğini açıkladı.

Erol, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, atadan, dededen bu yana CHP'li olduğunu, böyle yaşadığını, böyle de öleceğini söyledi.

24 Haziran seçim sonuçlarının hem kendisinde hem de tüm CHP seçmenlerinde umutsuzluğa ve hayal kırıklığına neden olduğunu aktaran Erol, şu ifadeleri kullandı:

​"Sorumluları istifaya davet yönündeki demokratik talebim, Cumhuriyet Halk Partisinin özgürlükçü ve düşünceye saygı duyan geleneğine uygun bir talep olarak değerlendirilmelidir. Bizim bilgimiz ve ilgimiz dışında, aynı amaç uğruna omuz omuza yürüyen partililerimizin karşı karşıya gelmemesi, kamuoyunda partimizin tartışılır hale getirilmemesi için eylem kararımızdan vazgeçiyoruz. Bu çağrımıza duyarlı davranan ve eylem kararımıza destek vermek isteyen partililerimizden buluşamayacağımızdan dolayı özür diler, daha güzel günlerde tekrar birlikte olacağımızı belirtmek isterim."

​Erol, CHP'nin bugün ihtiyaç duyduğu sağduyunun, koltuk siyaseti yerine iktidar olmaya yönelik dava adamlığı siyaseti olduğunu anlatarak, siyasi çalışmalarına ve Elazığ'da seçim sonuçlarına yönelik teşekkür gezilerine devam edeceğini ifade etti.