Çevre

Van Gölü kıyısına vuran martı ölüleri toplandı

Ekipler, sahildeki martı ölülerini tek tek toplayarak çöp poşetlerine koydu

15 Ağustos 2018 17:30

Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Van Gölü kıyısındaki Çarpanak ve Adır adalarında yaşanan martı ölümleri sonrası harekete geçti. Ekipler, kıyıya vuran martı ölülerini topladı.

Van Gölü'ndeki Adır ve Çarpanak adalarında bulunan doğal yaşam alanlarında binlerce martı öldü. İnci kefallerinin üremek için tatlı sulara göç etmesi nedeniyle martıların öldüğü belirtildi. Kıyıya vuran martı ölüleri, hastalık riski nedeniyle köylüleri tedirgin etti. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi tarafından martı ölülerinin toplanması amacıyla çalışma başlatıldı. Temizlik İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri, sahildeki martı ölülerini tek tek toplayarak çöp poşetlerine koydu.

"Adır Adası çevresinde martı ölümleri yoğun"

Çalışmaları yerinde takip eden Van Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Selçuk Doğru, martı ölümlerinden dolayı adalarda koku ve görüntü kirliliğinin oluşmaması için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi. Doğru, "Sayın Valimiz ve Genel Sekreterimizin talimatları doğrultusunda mobil ekipler oluşturduk. Bu ekiplerimiz hem martı ölüleri, hem de sahildeki tüm katı atık ve çöpleri toplamaktadır. Özellikle Adır Adası çevresinde martı ölümleri yoğun olarak yaşanmaktadır. Ekiplerimiz, buna müdahale etmektedir. Ayrıca şehir içindeki dereler ve vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandıkları Amik, Mollakasım, Akdamar, Adır ve Ayanıs gibi adalarda da düzenli olarak temizlik yapılmaktadır" dedi.