Gündem

Vali yardımcısından "Kadınlar gününde bize niye biber gazı sıktırıyorsunuz" diye soran köylülere: Bir şey olmaz yaa!

"Biber gazından ne olacak? Farzet ki ben yaptırdım"

07 Aralık 2018 18:43

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nde jeotermal santrele karşı eylem yapan köylüler polis müdahalesine uğrayarak biber gazı yedi. Köylüler, konuyla ilgili olarak Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Arat'a tepki gösterirken, Arat, "Bir şey olmaz yaa, biber gazından ne olacak?" ifadesini kullandı. Bunun üzerine köylülerdne biri, "Deneyelim mi aramızda?" diyerek Arat'a tepki gösterdi.

Aydın Kızılcaköy’de jeotermal enerji santrali (JES) yapılmasına tepki gösteren köylülere TOMA gönderildi. Biber gazına rağmen alandan ayrılmayan köylüler, Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Arat’a müdahaleyi sordu. Gazeteci Özer Akdemir'in Twitter hesabından paylaştığı videoda, vali yardımcısı, ‘Bu biber gazını, şiddeti siz mi emrettiniz?’ diye soran kadına, ‘Bir şey olmaz ya biber gazından, ne olacak’ diye cevap verdi.

 

Arat, köylülere şirket tüm izinleri tamamlayıncaya kadar araziye tek bir çivi dahi çakılmayacağı sözü vermiş, “Köylülerin dile getirdiği sorunları inceleyeceğiz” demişti. Köydeki kadınlardan biri vali yardımcısına, “Ben bir askere ne zaman buradan gideceksiniz diye sordum. Asker ‘Validen ne zaman emir gelirse o zaman gideceğiz’ dedi. Bu biber gazını, şiddeti siz mi yaptırdınız?” diye sordu. Vali yardımcısı bunun üzerine “Biber gazından ne olacak? Farzet ki ben yaptırdım” dedi.

Bunun üzerine aynı kadın, Vali yardımcısı Arat’a, “Biz ne yaptık, biz hakkımız, sağlığımız, toprağımız için uğraşıyoruz” diye tepki gösterdi. Köylülerden biri de Vali Yardımcısı Arat’a, “Deneyelim mi aramızda?” diye sordu.