Gündem

Ukrayna'da organ kaçakçılığından tutuklanan Türk doktorun kardeşi: Önünü kesmek için komplo kurdular

"Sağlık turizmi sektöründe başarılı işlere imza attılar"

11 Mayıs 2017 11:28

Ukrayna’daki uluslararası organ kaçakçılığı davasında tutuklanan Türk doktor Yahya Öztel’in kardeşi Esra Öztel, “Başarıları nedeniyle önünü kesmek için komplo kurdular.” Öztel’in avukatı ise “Her işi yasal. Resmi faturalar dosyada” iddiasını öne sürdü.

Geçen ay Ukrayna’nın başkenti Kiev’de havalimanında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Türk doktorlar Yahya Öztel ile Hakan Tarakçıoğlu, hâkim önüne çıkacakları günü bekliyor.

Habertürk'ten Murat Şekeroğlu'nu haberine göre, Ukrayna’da okuyup 1992’de mezun olan, Kiev Tıp Fakültesi’nde kardiyolji uzmanı olarak uzun süre görev yapan ağabeyinin 2 yıl önce sağlık turizmine adım attığını söyleyen Esra Öztel, şunları söyledi:

“Önce Turmed adıyla kendi şirketini kurdu. Kanser hastası ya da organ nakline ihtiyacı olan birçok hastayı Türkiye’ye getirip tedavi ettirdi. Tüm bunlar yasal yollarla yapıldı. Önce Sağlık Bakanlığı kuruluna başvuru yapıyor, kurul olur verdiğinde hasta Türkiye’ye gönderilip tedavi oluyor. Hepsinin faturaları var.”

"Sağlık turizmi sektöründe
başarılı işlere imza attılar"

Her şey resmi yazışmalarla yapılırken Kiev savcılığının asılsız iddialarla ağabeyini ve Hakan Tarakçıoğlu’nu tutukladığını dile getiren Öztel, şöyle devam etti: “25 yıldır Ukrayna’da yaşayan ağabeyim, evli ve 3 çocuk babası. Polis evi basmış. Ailesini görmelerine rağmen bekâr, adresi belli olmayan ve çalışmayan biri olarak dosyaya yazılmış. Yasal ofisi, adresi her şeyi belli. Ağabeyim ve Hakan Tarakçıoğlu, sağlık turizmi sektöründe başarılı işlere imza attılar. Sağlık turizminde başarılı bir ülke olmamızda her ikisinin de rolü var. Operasyonun amacı bu kişilerin önünü kesmektir. Komplo kuruldu. Ameliyatlar karşılığında 100 bin dolar aldığı iddiaları da yalan. Yardımseverdir, birçok hasta çocuğun tedavisinde para bile almaz.”

"Resmi faturalar var"

Yahya Öztel’in avukatı Sergi Skripko ise suçlamaların asılsız olduğunu belirterek tedavi gören her hasta için resmi faturaların olduğunu kaydetti. Skripko, yasal izinle yapılan tüm çalışmalarını delillendirerek mahkemeye verdiklerini vurguladı.

İlgili Haberler