Spor

UEFA'dan Beşiktaş ve Lyon'a men cezası

Çıkan taraftar olayları nedeniyle UEFA, Beşiktaş ve Lyon kulüplerine 100.000'er euro para cezası kesti

19 Nisan 2017 22:24

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında Lyon’da yaşanan olaylardan dolayı UEFA, Beşiktaş ve Lyon’a 1 yıl men cezası verdiğini açıkladı.

UEFA’nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Fransa’da oynanan Lyon – Beşiktaş maçında çıkan olaylardan dolayı iki kulübe de 1 yıl men cezası verildiği ancak, 2 yıl içinde benzer olayların yaşanması durumunda Lyon ve Beşiktaş’ın 1 yıl men cezası alacağı belirtildi. UEFA ayrıca iki kulübe 100 bin Euro para cezası da verdi.

 

Beşiktaş, UEFA'nın verdiği cezaya itiraz edecek


Konu ile ilgili açıklama yapan Beşiktaş'ın Hukuk İşlerinden Sorumlu Yöneticisi Şafak Yazıcıoğlu, "Lyon'a ceza beklerken biz de ceza aldık. Tamamen haksız ve hukuksuz bir ceza. Cuma günü itirazımızı yapacağız ve tüm hukuk yolllarına başvuracağız" dedi.
 
Yazıcıoğlu, "Beklediğimiz bir karar değildi. Yazılan sebepler bu cezanın gerekçesi olamaz. Biz UEFA'ya önceden başvurduk ve 'Bilet satışı bizim isteğimizle yapılmamıştır. Sorumluluk bize ait değildir' dedik. Hatta UEFA gözlemcisi de '3 bin kişilik deplasman tribünü dışındaki tüm tribünler Lyon tribünüdür ve onların sorumluluğundadır' demişti.
 
Olayın karşı tarafın yani Lyon bölgesinde olduğunu düşünürsek bu kararın doğru olup olmadığını kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Panik yapmaya gerek yok. Birileri 'sahaya girin' diye anons yaptıklarını söyledi. Maskeli adamlar vardı. Bir tane güvenlik görevlisi görmedik biz.
 
İnsanlar sahada piknik yapar gibiydi. Organize olarak geri tribüne döndüler. Ben bunun organize olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.