Ekonomi

"Türkiye, laboratuvarda 'temiz et' üretecek"

biftek.co, Ankara Üniversitesi Teknokent'te faaliyete başladı

22 Ocak 2019 09:52

Dünya gazetesi yazarı Ali Ekber Yıldırım, Türkiye'nin laboratuvarda 'temiz et' üretimi yapmak için çalışmalara başladığını yazdı.

Yıldırım'ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

Kırmızı et fiyatıyla, üretimiyle, ithalatıyla, hastalıklarıyla ve diğer birçok yönüyle son 10 yılda Türkiye'nin hep gündeminde oldu. Bu kez çok farklı bir çalışma ile gündeme gelecek.

Bir süreden beri Amerika Birleşik Devletleri, Hollanda ve İsrail'in öncülüğünü yaptığı laboratuvar ortamında "temiz et" üretimi konusunda Türkiye'de de ilk çalışmalar başladı. "Temiz et" üretimi için kurulan ilk şirket olan biftek.co, Ankara Üniversitesi Teknokent'te faaliyete başladı.

"Temiz et" üretimi için Türkiye'de Ar-Ge çalışmalarını Vehbi Koç Sağlık Ödülü, Novartis Bilim Ödülü, Gordon Araştırma Konferansı Ödülü sahibi olan Ankara Üniversitesi Kök Hücre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Can Akçalı ile Bilkent Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Erdem Erikçi tarafından ortaklaşa yürütülüyor. Araştırmanın iş geliştirme ve finans konusundaki çalışmaları ise Kerem Erikçi ve Melih Akçalı yürütüyor.


Yazının tamamını okumak için tıklayın.