Politika

TBMM'de en az harcama yapan divan üyesi HDP’li Sırrı Süreyya Önder

CHP'li Türkmen'in rekor harcamasından sonra tartışmalar sürüyor...

06 Şubat 2017 00:57

TBMM Başkanlık Divanı üyelerinin iletişim harcamalarının milyonlarca TL tutara ulaşması tartışılırken, en az harcama yapan divan üyesinin kim olduğu da ortaya çıktı. HDP Ankara Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Sırrı Süreyya Önder, 2016 yılındaki telefon, faks, mektubun da yer aldığı iletişim giderlerinin toplamı 5 bin 593 TL oldu. Başkanlık Divanı üyesi bir vekilin yaptığı en az harcama bu oldu.

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre, TBMM Başkanlık Divanı’nın geçen haftadan bu yana iletişim harcamalarıyla ilgili kamuoyunda tartışmalar sürüyor. 

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen’in 2016 yılına ait iletişim giderlerinin 1.2 milyon TL tutarında olduğunun ortaya çıkması tepki çekmişti. 

Başkanlık Divanı üyelerinin ve parlamentoda grubu bulunan siyasi parti başkanlarının GSM hattı, telefon ve mektup giderleri TBMM bütçesinden herhangi bir sınırlama olmadan karşılanıyor.

Edinilen bilgiye göre, 2016 yılında HDP’li TBMM İdare Amiri Sırrı Süreyya Önder en az harcama yapan Başkanlık Divanı üyesi oldu. 

Önder’in 2016 yılında GSM hatları, mektup ve faks giderlerinin toplamı 5 bin 593 TL oldu. Önder, söz konusu tutarla normal milletvekillerine tanınan tutarın yalnızca 5’te biri tutarında kullanım yaptı. Önder’in 2015 yılı iletişim giderlerinin 6 bin 932 TL olduğu, 2014 yılı iletişim giderlerinin toplamının ise 8 bin 362 TL olduğu hesaplandı.

 

İlgili Haberler