Politika

Süleyman Soylu: İran ve Türkiye'nin bir araya gelmesi önemli

"Yeni fitnelere karşı da başarılı olabiliriz"

10 Aralık 2017 02:54

Terörle mücadele konusu başta olmak üzere resmi temaslarda bulunmak amacıyla Tahran'da bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İran İçişleri Bakanlığı binasında, ikili ve heyetler arası görüşmelerin ardından mevkitaşı Abdulrıza Rahmani Fazli ile ortak basın toplantısında konuştu.

Soylu, "Büyük bir medeniyet havzasının önemli iki yapı taşı olan İran ve Türkiye'nin özellikle güvenlik konularında bu masanın etrafında bir araya gelmesi ve adımlarını ve yol haritalarını belirlemesi, hem bölgemizin huzuru, hem de güvenliği ve asayişi için en önemli nokta olarak altı çizilmelidir" dedi.

Soylu, "Sorumluluğumuzda olan terörle mücadeleden göçe, sınır meselelerine, uyuşturucu, kaçakçılık ve organize suçlara kadar bütün meseleleri tek tek irdeledik ve bundan sonra nasıl bir adım atacağımızı belirledik" diye konuştu.

İranlı Bakan Fazli: Yeni fitnelere karşı da başarılı olabiliriz

İran İçişleri Bakanı Abdulrıza Rahmani Fazli ise, İran ve Türkiye'nin güvenlik konusunda bölgede yaptıkları işbirliğiyle iyi başarılar elde ettiğini söyledi. İranlı Bakan," Günümüzde bölge halkının düşmanları yeni fitneler yaratmaya çalışırken, İran ve Türkiye başta olmak üzere bölge ülkeleri, nasıl ki IŞİD'in Suriye, Irak'ta yenilgiye uğramasında başarılı olduysa, yeni fitne ve komplolara karşı da başarılı olabilir" dedi.

İstenilen sonca ulaşmak için bu tip ortak toplantıların devam edeceğini ifade eden İranlı Bakan Fazli, "İran-Türkiye işbirliği, bölgedeki ekonomik, siyasi, ticari ve güvenlik işbirliğini güçlendirmenin temelini oluşturabilir ve böylelikle bölgede kalıcı bir barış tesis edilebilir "diye konuştu.

Bakan Soylu'ya bir gün süren İran ziyareti sırasında Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin ve Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok da eşlik etti.