Bilim / Teknoloji

'Sosyal medyanın en nefret edilen kullanıcısı' yılda 450 bin lira kazanıyor

Michelle, şimdiden yüz binlerce YouTube abonesine ulaşmış durumda

15 Kasım 2018 21:57

Dünyanın en büyük video platformu YouTube, günümüzde gençlerin para kazanma aracı olurken bu durum milyonlarca doların kazanıldığı yeni bir mesleğin doğmasına da neden oluyor. Bu meslekteki öğrencilerden birisi olan 21 yaşındaki Sophie Michelle, YouTube sayesinde yılda 60 bin Sterlin (450 bin TL) gelir elde etmeye başladı.

'YouTuber' olarak anılan bu kişiler platformun özel içerik üreticilerine verdiği reklam payı ile hatırı sayılır gelirler elde ediyor. Bu duruma yeni örnek İngiltere'den geldi. İngiliz medyasına göre, 21 yaşındaki öğrenci bu sayede yılda 60 bin Sterlin (450 bin TL) gelir elde etmeye başladı.

NTV'nin haberine göre Sophie Michelle, yüklediği birkaç video sayesinde her gün servetine servet katıyor ve bunu birçok insanı 'rahatsız' edecek sesine borçlu. Bu da genç kızın 'sosyal medyanın en nefret edilen kullanıcısı' lakabını kazanmasına neden oldu.

Fısıltı, kağıt sesi veya camdan çıkan rahatsız edici seslerin iç gıdıklayıcı etki yarattığı durumlar var ki bu durumu yaşayanlar için 'ASMR' yani Otonom Duyusal Meridyen Tepkisi de deniyor.

ASMR durumunu yaşayanlar bu bahsettiğimiz rahatsız edici sesleri duymaktan keyif alıyor; bu durum Michelle'in de başına gelmiş. Çünkü kardeşi de ASMR ile yaşıyor. Haliyle kardeşini mutlu etmek adına hobi olarak YouTube'a yüklediği videolar sınırları aşınca genç kız servet kazanmaya başladı.

Reklam verenler Michelle'in peşine düşünce genç kız yılda 450 bin TL'yi bulan paralar kazanmaya başladı. Her çekimde farklı bir elbise kullanan Michelle, şimdiden yüz binlerce YouTube abonesine ulaşmış durumda.