Gündem

Şişli Belediye Başkanı İnönü'nün koruması ‘Cumhurbaşkanına hakaret'ten gözaltında

İnönü, "Eleştiri ve hakareti birbirine karıştırmak, seçilmişlere karşı uygunsuz dil kullanmak asla kabul edebileceğim bir şey değildir" demişti

09 Ağustos 2018 17:51

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği öne sürülen Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün yakın koruması Mehmet Ali Başkale gözaltına alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakarette bulunduğu ifade edilen Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün yakın koruması Mehmet Ali Başkale'nin gözaltına alındığı bildirildi.

Sabah'ın haberine göre; Mehmet Ali Başkale'nin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi.

Mehmet Ali Başkale’nin 8 Temmuz 2018 tarihinde sosyal paylaşım sitesi Twitter'da Erdoğan'a yönelik hakaret içerikli paylaşımda bulunduğu belirtildi.

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, 8 Ağustos 2018 tarihinde açıklamada bulunmuş ve "Belediye personelimizin Cumhurbaşkanına ve devlet büyüklerine sosyal medyadan hakaret ettiği tespit edilmiştir. Eleştiri ve hakareti birbirine karıştırmak, seçilmişlere karşı uygunsuz dil kullanmak asla kabul edebileceğim bir şey değildir. Kamuoyuna duyurulur" ifadelerini kullanmıştı.