Yaşam

Sennur Sezer ödüllerini kazananlar açıklandı

Öyküde Cem Kertiş, şiirde Özge Sönmez ödüle layık görüldü

01 Mayıs 2018 20:40

DİSK/Gıda-İş Sendikası ve Manos Kitap tarafından Şair-Yazar Sennur Sezer’in anısına bu yıl 3.’sü düzenlenen “Sennur Sezer Emek-Direniş Öykü ve Şiir Ödülleri”ni kazananlar açıklandı. Öykü ödülünü Cem Kertiş kazanırken, şiir ödülü Özge Sönmez’e verildi.

Öykü Ödülü: Kaybolanın Hikâyesi

Adnan Özyalçıner, Ayşegül Tözeren, Jaklin Çelik, Türker Ayyıldız ve Zeynep Uzunbay yer aldığı seçici kurulun değerlendirme sonuçlarına göre; öykü dalında birincilik “Kaybolanın Hikâyesi” adlı dosyasıyla Cem Kertiş’e verildi. Ayrıca Onur Akbaba “Büvek” adlı dosyasıyla Juri Özel Ödülü almaya değer görüldü.

Şiir Ödülü: Güle Batır Öfkeni

Şiir dosyalarının seçici kurulunda yer alan  Şükrü Erbaş, Nalan Çelik, Orhan Alkaya, Gülce Başer  ve C. Hakkı Zariç yaptıkları toplantı sonucunda yarışmanın birinciliği Özge Sönmez’in “Güle Batır Öfkeni” adlı dosyasına verildi. “Neyse” isimli dosyası ile Altan Doğan şiir dalında Juri Özel Ödülü’nün sahibi oldu.

Ödül töreni 12 Haziran’da

Ödüller, Sennur Sezer’in doğum günü olan 12 Haziran Salı günü, Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’nde saat 19.00'da yapılacak törenle sahiplerine sunulacak.