Dünya

SDG yetkilisi ABD'nin Menbiç'te üs kurduğunu iddia etti; IŞİD karşıtı koalisyon açıklama yapmayı reddetti

SDG yetkilisi Derviş, ABD'nin Türkiye'nin tehditlerinin ardından kurduğu üste Fransız askerlerinin de bulunduğunu iddia etti

09 Mayıs 2018 18:47

Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) Menbiç Askeri Konseyi Sözcüsü Şarfan Derviş, Türkiye'nin Menbiç bölgesine yönelik operasyon düzenleyeceği yönündeki açıklamalarının ardından ABD'nin üç ay önce bu bölgede askeri üs kurduğunu iddia etti. 

Reuters haber ajansına konuşan Derviş, üssün Türkiye'nin Zeytin Dalı Harekatı'nın başlatmasının hemen ardından kurulduğunu ve burada Fransız askerlerinin de bulunduğunu aktardı.

ABD ve Fransız askerlerinin SDG ile Türkiye destekli silahlı gruplar arasındaki cephe hattında devriye gezdiğini belirten Derviş, "Afrin'deki Türk saldırısı ve Menbiç'e yönelik Türk tehditlerinin artmasıyla, koalisyon güçleri sınırı gözlemlemek ve korumak için bir üs kurdu" dedi. Reuters haber ajansı için çalışan bir fotoğrafçı da üssün görüntülerini çekti.

IŞİD'le mücadele koalisyonu açıklama yapmayı reddetti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nın ardından Halk Savunma Birlikleri'ne (YPG) bağlı güçlerin bölgeden sürülmesinden sonra, birçok kez Menbiç'in de hedef alınabileceğini söylemişti.

Suriye'nin kuzeyinde Kürtlerin kurduğu Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) silahlı kanadı YPG'nin ana gövdesini oluşturduğu SDG, ABD desteğiyle Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı mücadele etmek amacıyla kuruldu.

Suriye'de ABD önderliğindeki IŞİD ile mücadele koalisyonu, Derviş'in sözleri konusunda açıklama yapmayı reddetti.

İlgili Haberler