Gündem

Rusya: ABD, 'Superman' rolünü hakkıyla yerine getiremedi

"İngiltere ve ABD, hileye başvurarak büyük bir dezenformasyon kampanyası yürütüyor"

15 Ağustos 2018 22:30

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "Kendisini ayrıcalıklı ülke ilan eden ABD'nin uluslararası çatışmaların çözümü için 'Süperman rolünü hakkıyla yerine getiremediğini' söyledi.

Zaharova, "Eğer ABD, dünyaya gerçekten istikrar getirseydi, güvenliği artırsaydı, ülkeleri barıştırsaydı, yeni çatışmaları önleseydi ve çözseydi, birçok ülke ABD'nin ayrıcalıklı konumunu destekleyebilirdi. Zira bu büyük bir siyasi, mali, ahlaki sorumluluk. Yardıma koşan bir Süperman gibi olabilirdi. Ancak nedense ABD, bu rolün altından kalkamadı" ifadelerini kullandı.

Zaharova, aksine çatışmaların daha da arttığının ve daha kapsamlı hale geldiğinin altını çizdi.

“ABD ve İngiltere provokasyonu kabul edinceye kadar talebimizi sürdüreceğiz”

Zaharova, eski Rus ajan Sergey Skripal ile kızının İngiltere'nin Salisbury ve adlarının Charlie Rowley ve Dawn Sturgess olduğu belirtilen iki kişinin de Amesbury kentinde zehirlemesine ilişkin olarak da açıklamada bulundu. 

Zaharova, "Moskova, Salisbury ve Amesbury'deki gibi provokasyonlara nitelikli ve kesin bir dille yanıt verecek, bulgular sunacak ve bilgi sunulmasını talep edecek. ABD ve İngiltere bu yaşananların büyük bir provokasyon olduğunu kabul edene dek bu tutumumuzu sergilemeyi sürdüreceğiz" dedi.

 Zaharova, "İngiltere ve ABD, hileye başvurarak büyük bir dezenformasyon kampanyası yürütüyor. Bu kabul edilemez ve umarım ülkemize karşı bu türden bir provokasyon saldırısı bir daha düzenlenmez" diye ekledi.