Gündem

Özgür Gündem davasında 5 gazeteciye verilen hapis cezası onandı

Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak için başlatılan 'Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği' kampanyasına katılan 5 gazeteciye verilen hapis cezası onandı

29 Kasım 2018 17:03

KHK’la kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” kampanyasına katılan gazeteci Ayşe DüzkanHüseyin Aykol, Mehmet Ali ÇelebiHüseyin Bektaş ve Ragıp Duran’a verilen hapis cezaları onandı. 

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” kampanyasına 16 Ocak 2018’de katılan gazeteci Ayşe Düzkan, Hüseyin Aykol, Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Bektaş ve Ragıp Duran’ın yargılandığı davası karara bağladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin onandığı kararda gazeteci Hüseyin Aykol’a “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla 3 yıl 9 ay, Hüseyin Bektaş, Mehmet Ali Çelebi, Ayşe Düzkan ve Ragıp Duran’a ise ayrı ayrı birer yıl 6’şar ay hapis cezası verildi.

Cezalar onandı

Kararın verilmesinin ardından avukata İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi’ne istinaf başvurusunda bulundu. Başvuruyu değerlendiren mahkeme, yerel mahkemenin gazetecilere verdiği cezanın hukuka aykırılığının bulunmadığına karar verdi. Delillerde ve işlemlerde herhangi bir eksiklik olmadığı, ispat bakımından değerlendirmenin yerinde olduğu, eylemlerinin doğru olarak nitelendirildiği ve kanunda öngörülen suç tipine uyduğu, cezalarının kanuni bağlamda uygulandığını belirten mahkeme, esastan reddine karar vererek cezaları onayladı.