Gündem

Özgecan'ın katilinin cenazesi "Suriyeli kadın" kamuflajıyla bilinmeyen bir yere gömüldü

Polis, cenazenin fark edilmemesi için tabuta kadın eşarbı koydu

16 Nisan 2016 14:58

Özgecan Aslan'ın katilinin nereye gömüleceği sorusu günlerdir belirsizliğini koruyordu. Özgecan Aslan'ı hunharca katleden Ahmet Suphi Altındöken'in cezaevindeki silahlı saldırıda öldürüldükten sonra cenazesi, Mersin'de açıklanmayan bir yere defnedildi. Bu arada aynı saldırıda yaralanan baba Necmittin Altındöken cenazeye katılmazken, akıllara durgunluk veren bir açıklama geldi. Babanın nekrofobi hastası olduğu yani 'ceset' korkusu bulunduğu iddia edildi.

DHA'da yer alan habere göre, MERSİN’in Tarsus İlçesi’nde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın Adana’da cezaevinde geçen 11 Nisan’da öldürülen katili 27 yaşındaki Ahmet Suphi Altındöken’in 5 gündür Adana Devlet Hastanesi morgunda bekletilen cenazesi, ailesi tarafından alınarak dün gece Mersin’de adı açıklanmayan bir mezarlığa defnedildi.

Ahmet Suphi Altındöken’in cenazesi, öldürüldükten sonra annesi Naciye Tan’a teslim edilen ve Tarsus’ta toprağa verilemeyince tekrar Adana Devlet Hastanesi morguna getirilmişti. Polis, ailenin avukatı İbrahim Kaplan’ın resmi evrakları imzalayarak teslim aldığı cenazenin fark edilmemesi için tabuta kadın eşarbı koydu.

 

Suriyeli kadın cenazesi görüntüsü verildi

 

Morg etrafında bekleyenler ve gazetecilere cenazeyle ilgili, "Bir Suriyeli kadın cenazesi alıyoruz" açıklaması yapıldı. Bu yolla gazetecilerin takibinden kurtulmak isteyen aile, tabutun üzerine de eşarp örttü. Cenaze aracı da verilmediği için sivil plakalı bir kamyonete konulan cenaze Mersin’e doğru götürüldü. Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu’nda cenaze aracını takip eden gazeteciler, yolda denetim yapan polisler tarafından durdurulurken, cenazenin bulunduğu kamyonet ise Mersin yönüne devam etti.

 

"Babası cenazeye katılmadı"

 

Gazetecilerin takibi engellenen Suphi Altındöken’in cenazesi Mersin sınırları içerisinde nerede olduğu gizli tutulan bir mezarlığa götürüldü. Annesi Naciye Tan ile kız kardeşi ve bazı yakınlarının katılımıyla cenaze gece karanlığında dini işlemler yapılarak defnedildi.

Aynı saldırıda vurulan ve Adana TOKİ Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisi süren baba Necmittin Altındöken’in de cenaze törenine Nekrofobi hastası (Ceset görüldüğünde ya da ölüm düşüncesiyle ortaya çıkan aşırı korku) nedeniyle katılmadığı bildirildi. Baba Necmittin Altındöken’in aslında oğlunun cenazesine katılmayı çok istediği ancak Nekrofobi hastalığı, sağlık sorunları ve güvenlik endişesiyle bu isteğinden vazgeçtiği vurgulandı. Baba Altındöken’in geçen yıllarda kaybettiği annesinin cenaze törenine de bu hastalığı nedeniyle katılamadığı ifade edildi.