Spor

Ozan Kabak için Bayern Münih iddiası

Alman devinin, Kabak için Gnabry'de uyguladığı yolu seçeceği konuşuluyor

17 Ocak 2019 23:37

Galatasaray'ın 11 milyon Euro bonservis bedeli ile Almanya'dan Stuttgart'a sattığı Ozan Kabak'ın aslında Bayern Münih'e gitmek için ilk adımı attığı iddiası Alman basınında yer aldı.

Alman medyasında Galatasaraylı Ozan'ın transferinin arka planında Bayern Münih'in olduğu yazılıyor. İddiaya göre Bayern Münih, Ozan Kabak'ın Stuttgart'a transferinde özel bir madde koydurdu. Alman devi, Ozan Kabak'ın Stuttgart'tan sonra gelecek transfer hakkını satın aldı. Bayern, bunu kullanmak istemesi halinde Ozan Kabak'ı daha önce belirlenmiş bir bedelle kadrosuna katabilecek. Ozan için ödenen 11 milyon Euro bonservisin de Alman takımının bugüne dek ödediği en büyük bonservis bedeli olması bu iddiayı güçlendiriyor.

Bayern Münih, izlediği oyuncuları taşeron takımlara aldırıp Bundesliga atmosferinde test etmesiyle de biliniyor. Bayern Münih, daha önce Werder Bremen'in Arsenal'den Serge Gnabry transferindebu yönetmi kullanmıştı.

Ozan Kabak'ın Stuttgart forması ile iyi bir performans gösterirse Bayern Gnarby transferinde olduğu gibi Ozan'ı kadrosuna katacak. W. Bremen, 2016'da Serge Gnabry'i Arsenal'den 5 milyon Euro'ya transfer ederken, Bayern oyuncunun gelecek transfer hakkını almıştı. Bayern, bu hakkı 2017 yılında kullanmış ve daha önce belirlenen bedel olan 8 milyon Euro bonservis ödeyerek oyuncuyu kadrosuna katmıştı.

Ozan Kabak, bugün Alman Stuttgart kulübü için sağlık kontrollerinden geçmesinin ardından sözleşme imzaladı.