Gündem

Otobüslerde ikram ve ücretsiz servisler kaldırılıyor

"Havaş gibi ücretli olacak"

22 Ekim 2018 20:25

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım, akaryakıt maliyetleri, köprü ve otoyol ücretlerinin artması sebebiyle bazı otobüs firmalarının ikram vermeyi durdurduğunu açıkladı. Yıldırım ücretsiz olan yolcu servisleri için "Havaş gibi ücretli olacak" dedi.

Sözcü'den Derin Gökçe'ye konuşan Yıldırım  “Otobüs sektöründeki maliyetler çok fazla arttı. Bazı otobüs firmaları kısa mesafede ikram vermeyi durdurdu. Ayrıca Bayrampaşa Otogarı’ndaki şehir içi servisleri de kaldırılıyor. Ortak servis planı yaptık aynı Havaş gibi ücretli olacak.” dedi.

"Havayolu sektörü gittikçe büyüyor"

Otobüs sektöründeki ekonomik daralmanın yüzde 40 oranlarına ulaştığını belirten Yıldırım, “Sektörümüzdeki daralma yüzde 40 oranına ulaştı. Havayolu sektörü ise tam tersi şekilde gittikçe büyüyor.  Çok sayıda firma zor durumda. İster istemez bazı firmalar kendilerince tedbir alamaya çalışıyor. Artık uzun mesafe yolcu taşımacılığı kalmadı insanlar hep uçağı tercih ediyorlar. ” ifadelerini kullandı.

"Sürücülerin maaşları eskisi kadar iyi değil"

Otobüs şoförlerinin eskisi kadar çok fazla para almadığını belirten Yıldırım,” Sürücülerin maaşları eskisi kadar iyi değil. Zaten bu işi yapmak isteyen çok fazla insanda kalmadı. Eskiden şoför bolluğu varken şimdi sürücü bulunmuyor. Bu nedenle de trafik güvenliği zor duruma düşüyor. ” şeklinde konuştu.

"Bazı firmalar ikram vermeyi bıraktı"

Büyük İstanbul Otogarı Esnaflar Derneği Başkanı Şahap Önal ise konuya ilişkin sozcu.com.tr’ye yaptığı açıklamada, “İstanbul’dan çıkış ücretleri çok fazla arttı. Otobüs firmaları artık bu maliyetlere dayanamıyor. Dolayısıyla ekonomik terdir almaya başladılar. Örneğin bazı firmalar ikram vermeyi bıraktı.” dedi.