Gündem

Okulu tatil ettiren iddia: Öğrencisini falçatayla tehdit eti, "Psikopatım, beni bu hale siz getirdiniz" dedi

Polis ekipleri, öğrencilerin müdüre aktardığı iddiaların ardından çalışma başlattı

10 Ocak 2018 20:41

İstanbul Başakşehir’deki bir okulda görev yapan Türkçe öğretmeninin, tuvalete gitmek isteyen öğrencisini falçatayla tehdit ettiği, öğrencilerin "Hocam ne oluyor, psikopat mısınız?” diye sorması üzerine de "Evet ben psikopatım. Siz beni bu hale getirdiniz” cevabını verdiği iddia edildi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehit Polis Mustafa Erdoğan Ortaokulu'nda okuyan bazı öğrenciler Türkçe dersi sırasında tuvalete gitmek için öğretmen R. C.'den izin istedi. Ancak öğretmen iddiaya göre öğrencilere falçata göstererek tehdit etti. Bunun üzerine öğrenciler okul müdürüne giderek duruma anlattı. Bazı öğrencilerin habervermesi üzerine veliler okula geldi. Bir süre sonra ise polis ekipleri okula gelerek çalışma başlattı. Olay üzerine okul tatil edildi. 

"Biz çocuklarımızı okula gönderiyoruz ki çocuklarımız okusun"

Bazı öğrenci velileri şikâyetçi olmak için polis merkezine gitti. Öğrenci velilerinden Zülfü Sönmez, "Türkçe öğretmeninden çocuklar tuvalete gitmek için izin istiyor. Öğretmen izin vermiyor. Daha sonra çocuklara bıçak gösteriyor. Bıçağı alıp elinde aşikâr bir şekilde gösteriyor. Ondan sonra diğer çocuk da aynı şekilde 'Hocam tuvalete gidebilir miyim?' diyor. O çocuğa da bıçak gösteriyor. Ve çocuklar da 'Hocam ne oluyor. Psikopat mısınız?' diyor. 'Evet, ben psikopatım. Siz beni bu hale getirdiniz' diyor. Biz çocuklarımızı okula gönderiyoruz ki çocuklarımız okusun, eğitim alsın diye. Bu öğretmen çocuklarımıza bıçak çekiyor. Şu anda çocuğumu da aldım. Çocuk Şube Müdürlüğü'ne gidiyorum. Kendisinden şikâyetçi olacağım" diye konuştu. 

İddiaların hedefindeki Türkçe öğretmeninin okul müdürü ile yaptığı görüşmenin ardından okuldan gizlice ayrıldığı belirtildi. (DHA)